Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εννέα μονάδες μπροστά η ΝΔ

Share

(Ανανεωμένο) Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυξάνεται περαιτέρω και φθάνει πλέον στις 9 μονάδες.  Με τη δυναμική που εμφανίζει η ΝΔ, η αυτοδυναμία δείχνει να είναι θέμα χρόνου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφει ποσοστό 31,5%, το ΠΑΣΟΚ 22,5%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, το ΛΑΟΣ 9% και η Δημοκρατική Αριστερά 5%. Η Ντόρα εκτός Βουλής με 2%. Τον Μάιο το Βαρόμετρο κατέγραφε 3 μονάδες διαφορά (32% έναντι 29%) υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική για το ΠΑΣΟΚ είναι η  παράσταση νίκης. Χάνει με 50 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία! Ποτέ, καμία Κυβέρνηση δεν κατέρρευσε τόσο γρήγορα.
Το  επιχείρημα της συνένωσης ετερόκλητων δυνάμεων για να επιλυθεί η κρίση, χάνει έδαφος. Στην ερώτηση για το ποια θα είναι η βέλτιστη μορφή διακυβέρνησης όποτε προκύψουν βουλευτικές εκλογές από 18% συγκεντρώνουν οι απαντήσεις κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οικουμενική. Τον Μάιο κυβερνήσεις συνεργασίας επιθυμούσε το 34% και οικουμενική το 20% .
Ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αναφέρεται το οικονομικό με 67%, η ανεργία με 34% ενώ στην τρίτη θέση οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι οι πολιτικοί με 17% με θεαματική μάλιστα άνοδο συγκριτικά με τα προηγούμενα Βαρόμετρα του αντίστοιχου μήνα το 2009 (3%) και το 2010 (7%). Η απάντηση είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία. Σχεδόν ο ένας στους πέντε θεωρεί τους πολιτικούς το βασικό συστατικό του συνολικού προβλήματος. Υπό αυτό το πρίσμα η καθαρή πρωτιά με 9 μονάδες της ΝΔ είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα
Στο ΠΑΣΟΚ η ανάλυση της δημοσκόπησης έχει ήδη προκαλέσει τεράστια γκρίνια, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν ότι για ένα έχει μέλλον το Κίνημα, οι εκλογές έπρεπε να είχαν προκηρυχθεί χτες…
Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου