Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Νέο μέτωπο Ραγκούση με φορτηγατζήδες και … Ρέππα


Νέο μέτωπο με τον Ρέππα αλλά και με τους φορτηγατζήδες, ανοίγει ο Γ. Ραγκούσης ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα στη συνάντηση που είχε με τους  ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος από την 1η του 2012.
Οι ιδιοκτήτες έπαθαν το σοκ της ζωής τους καθώς η απελευθέρωση τους βρίσκει απροετοίμαστους μια και είχαν συμφωνήσει άλλα με τον Δ. Ρέππα και πλέον χάνουν τις άδειές τους 1,5 χρόνο νωρίτερα.
Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι η πλήρης απελευθέρωση του
συγκεκριμένου τομέα θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και όχι από τον Ιούλιο του 2013, που προέβλεπε ο νόμος Ρέππα. Επίσης, καταργείται η διάκριση της έδρας, γεγονός που σημαίνει ότι τα φορτηγά μπορούν να κάνουν μεταφορές σε όλη την επικράτεια, ενώ για την έκδοση των νέων αδειών το διοικητικό τέλος (παράβολο) θα είναι τη τάξης των 1.500 ευρώ.
Το προηγούμενο σχέδιο έκανε λόγο για μεταβατική περίοδο με στόχο να μειωθεί σταδιακά η εισφορά κατά 30% την 1/1/2011, κατά 35% τον Ιανουάριο του 2012 και κατά 35% το 2013, ώστε το αντίτιμο να είναι πλέον μηδενικό, ενώ από την 1η Ιουλίου 2013 δεν θα υπήρχε καθόλου εισφορά για την είσοδο κάποιου στο επάγγελμα, παρά μόνο διοικητικά τέλη. Έτσι, με την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος ουσιαστικά εκμηδενίζεται η άυλη αξία των αδειών.
Οι φορτηγατζήδες στα… κάγκελα και ετοιμάζονται για μεγάλες κινητοποιήσεις. Οσο για τον Ρέππα, τόσο … ξύλο από συνάδελφό του δεν έχει φάει όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου