Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η διάλυση της Ευρωζώνης ante portas....




Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους καθώς φοβούνται ότι οι Αγορές, με την υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας, όπλισαν τη πραγματική βόμβα που θα τινάξει την Ε.Ε. στον αέρα τα πράγματα γίνονται πολύ περίπλοκα….
Όχι γιατί οι Ευρωπαίοι μας αγαπούν ή δε θα ασχολούνται μαζί μας και έτσι θα γλιτώσουμε….Το σκηνικό αλλάζει ραγδαία γιατί ο αποκλεισμός της Ιταλίας από τις Αγορές θα φέρει άμεση ενίσχυση του EFSF, που δεν έχει εγκριθεί καν στην αρχική του μορφή από όλα τα κοινοβούλια των χωρών, πόσο μάλλον τώρα…
Για να γίνει αυτή η ενίσχυση θα απαιτηθούν μεγάλα κεφάλαια και η υποτίμηση του Ευρώ ως νόμισμα αναπόφευκτη…Η εμμονή στο ισχυρό νόμισμα είναι η τελευταία κλωστή που κρατά την Ευρώπη ως νομισματική ένωση…Αν χάσει την αξία του τότε αλλάζουν όλα….

Μέσα σε όλο αυτό το κυκεώνα δεν εκταμιεύουν την 6η δόση κάτι που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας….Μια ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη ή πολιτειακή ανωμαλία θα επισπεύσει τη διάλυση της Ευρώπης….

Το χρηματοπιστωτικό Σύστημα μοιάζει να μην ελέγχεται καθώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι επενδυτές άρουν την εμπιστοσύνη τους….
Με λίγα λόγια έχουν τοποθετηθεί τα εκρηκτικά με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι έτοιμη μια κατάρρευση….Τη πυροδότηση μπορεί να την ενεργοποιήσουν αστάθμητοι ή μη προβλέψιμοι παράγοντες ή ενδεχομένως και κάποια ενορχηστρωμένη κερδοσκοπική επίθεση…
Οι φωνές για ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη πέφτουν στο κενό καθώς δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε τρόπος να οργανωθεί….
Ούτε αυτό θα αποτελούσε λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή….Οι Ευρωπαίοι άργησαν και δείλιασαν….Και αυτό θα στείλει την Ένωση στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας…Το θέμα του χρόνου είναι που απομένει…Το γεγονός είναι δεδομένο…
pikri-sokolata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου