Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ/ΝΤΗ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ

 https://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-manager/menu-manager-events/12054-agiasmos-11092024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ/ΝΤΗ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ
ΤΟΥ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ  Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,
ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι αγιασμοί για την έναρξη της σχολικής χρονιάς , στις παρακάτω  Σχολικές Μονάδες στις οποίες παρευρέθηκε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά κος Διονύσιος Αναστασόπουλος:

Α) Στο ΡΑΛΛΕΙΟ Γυμνάσιο – Λύκειο Πειραιά

Την τελετή τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους ο βουλευτής Β’ Πειραιά κος Δημήτριος Μαρκόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος της πόλης κος Γιάννης Μώραλης. Παρευρέθησαν, επίσης, εκ μέρους του Δήμου ο κος Αλέξανδρος Νανόπουλος σύμβουλος Δημάρχου, η Πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και η Αντιπρόεδρος, κυρίες Όλγα Πυκνάδα, Ειρήνη Λογοθέτη

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο π. Αναστάσιος Λιακόσταυρος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιά.

Ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου κος Καλαϊτζίδης Δημήτριος, αφού καλωσόρισε  επισήμους και μαθητές, και διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κου Κυριάκου Πιερρακάκη, έδωσε τον λόγο στον Βουλευτή, στον Δήμαρχο, στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά και στον Υποδιευθυντή του Ραλλείου Λυκείου, αναπληρωτή Διευθυντή κ. Ζουμπλιό Πέτρο, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμότατες ευχές τους, αλλά και του Διευθυντή του Λυκείου κου Νικόλαου Ζαρκαδούλα, τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς για μια ομαλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά και τους διαβεβαίωσαν ότι θα είναι δίπλα τους στο πολύ σημαντικό έργο τους.

Β) Στα Εκπαιδευτήρια της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς

Μέσα σε μία οικογενειακή και όμορφη ατμόσφαιρα χαράς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τέλεσε τον Αγιασμό ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025 στα Εκπαιδευτήρια της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς. 

Την τελετή του Αγιασμού παρουσίασε ο κος Δημήτριος Αλφιέρης, Διευθυντής του Γραφείου της Μητρόπολης.

Μετά την Ακολουθία του Αγιασμού διαβάστηκαν τα μηνύματα του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων και Λυκείων. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στο εξαιρετικό έργο των Εκπαιδευτηρίων, στην άριστη συνεργασία Εκπαιδευτικών, Μητροπόλεως, γονέων  και παιδιών, ευχήθηκε «καλή χρονιά» σε όλους.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά, αφού ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά» και «καλά αποτελέσματα στα παιδιά», συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο «και για την επιλογή του εξαιρετικού εκπαιδευτικού προσωπικού και για τις άρτιες υποδομές».

Την τελετή τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου του Δήμου Πειραιά Γρηγόρης Καψοκόλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Μουσικής Παιδείας Σταυρούλα Μέντη, η Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σοφία Σπανουδάκη, η Σύμβουλος Σχολικής ζωής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρχοντούλα Ματζαρίδου, ο Εισαγγελέας Εφετών Νικόλαος Ποιμενίδης, η Διευθύντρια της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων «Καλός Ποιμήν» Αγγελική Κουζούμη, η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Ιωάννα Κονίδη, ο πνευματικός υπεύθυνος των Εκπαιδευτηρίων πρωτ. Νικόλαος Βουρλάκος, πολλοί Διευθυντές των σχολικών μονάδων και το Εκπαιδευτικό, Διοικητικό και Βοηθητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων.

Γ) Στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο πατήρ Ανδρέας Καβάσιλας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Την τελετή τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους η Βουλευτής Α’ Πειραιά και πρώην Υπουργός κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κος Αλέξανδρος Τζεφεράκος και η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας κα Δέσποινα Αρβανίτη.

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Τσοφοπούλου Λουκία, αφού καλωσόρισε επισήμους και μαθητές, έδωσε τον λόγο στην Υπουργό και στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά  οι οποίοι απηύθυναν έναν χαιρετισμό και εξέφρασαν τις ευχές τους τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς για μια ομαλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Δ) Στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου Καμινίων.

Την τελετή τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους ο Βουλευτής Α’ Πειραιά και πρώην Υπουργός κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο κος Μπαλαμώτης Γεώργιος Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, η Διευθύντρια του τμήματος Εξωστρέφειας κα Βάσω Σωτηρίου.

Ο Διευθυντής του σχολείου κος Τζουβελέκης Παναγιώτης, αφού καλωσόρισε επισήμους και μαθητές, έδωσε τον λόγο στην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς  και στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά  οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμότατες ευχές τους σε όλη την εκπαιδευτική Κοινότητα  για μια ήρεμη και δημιουργική σχολική χρονιά, τους συνεχάρησαν για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και τους διαβεβαίωσαν ότι θα είναι δίπλα τους σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε εκδήλωση για τους αποφοίτους του σχολείου την οποία οργάνωσε η Εκπαιδευτική Κοινότητα  του Σχολείου σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Στην εκδήλωση ο Διευθυντής της ΔΔΕ Πειραιά κος Διονύσιος Αναστασόπουλος, ο βουλευτής κος Κώστας Κατσαφάδος και η Αντιπεριφερειάρχης κα Σταυρούλα Αντωνάκου, παρέδωσαν αναμνηστικά στους αποφοίτους. Εξαιρετική η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά.

Ο αγιασμός σε κάθε σχολείο ολοκληρώθηκε μέσα σε ευχάριστο κλίμα με χαμόγελα και αισιόδοξα μηνύματα από όλους τους παρευρισκόμενους για  μια όμορφη, εποικοδομητική σχολική χρονιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου