Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Μπορεί το παιδί να γραφτεί στο Δημοτικό εάν δεν φοιτήσει στο Νηπιαγωγείο;

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά για την σχολική χρονιά 2024-25 και θα ολοκληρωθούν αυστηρά μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Μια από τις συνηθέστερες ερωτήσεις των γονέων είναι αν μπορούν οι μαθητές να εγγραφούν στο Δημοτικό χωρίς να έχουν φοιτήσει στο Νηπιαγωγείο. Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι γιατί πλέον είναι υποχρεωτική η δίχρονη φοίτηση στην προσχολική αγωγή (προνήπιο και νηπιαγωγείο) και δεν ισχύει η πρακτική του παρελθόντος τα παιδιά να μην πηγαίνουν Νηπιαγωγείο και να γράφονται απευθείας στην Α Δημοτικού. 

Τι ισχύει για την εγγραφή από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Για την εγγραφή του μαθητή/τριας στο Δημοτικό Σχολείο, απαιτείται Πιστοποιητικό Φοίτησης στο Νηπιαγωγείο το οποίο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.

Νήπια που δεν έχουν εγγραφεί και φοιτήσει στο νηπιαγωγείο και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 6 ετών (την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής) εγγράφονται στο δημοτικό με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη του οικείου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή του οικείου Συμβούλου Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών, διαφορετικά εγγράφονται στο νηπιαγωγείο, (παρ. 1β του άρθρου 204 του ν. 4610/2019 (Α΄70). Παιδιά που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 8 του άρθρου 6, του Π.Δ. 79/2017 (Α΄ 109), εγγράφονται υποχρεωτικώς στο δημοτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου