Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Απάντηση του προέδρου της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας Θανάση Φούντα, στην προσωπική επίθεση που δέχτηκε από συνδικαλιστικές παρατάξεις της αριστεράς

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η σημερινή ανοίκεια προσωπική επίθεση εναντίον μου από τις παρατάξεις της ΕΛΜΕ, Αγωνιστικές Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ κλπ) και ΑΣΕ(ΚΚΕ), ξεπέρασε κάθε δεοντολογικό όριο.

Σε απόλυτη συγχορδία μεταξύ τους, οι πραματευτάδες του συνδικαλισμού, οι ψευτοεπαναστάτες έμποροι της ελπίδας και των ανέξοδων ψεμάτων ,  απέδειξαν ότι έχασαν παντελώς τη ψυχραιμία τους.

Επειδή προφανώς κρίνουν «εξ ιδίων τα αλλότρια» έφτασαν να αμφισβητήσουν, ουσιαστικά, τις προθέσεις  και  τη θεσμική μου υποχρέωση να επισκέπτομαι τις σχολικές μονάδες του νομού  και να σας ενημερώνω για τις ψηφισμένες θέσεις  της Ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ), τιμώντας τον ρόλο που μου αναθέσατε με την ψήφο σας και χωρίς να εκφράζω   ποτέ προσωπικές ή παραταξιακές απόψεις.

 Μιας και  τα περισσότερα απ΄ όσα γράφτηκαν προσωπικά εναντίον μου, στερούνται  τόσο λογικής όσο και στοιχειώδους συνδικαλιστικής ηθικής και για την οικονομία του χρόνου , τα αντιπαρέρχομαι.

Οφείλω όμως να  ενημερώσω  τους «συντρόφους», ότι λάθος άνθρωπο προσπαθούν να φιμώσουν  και να τρομοκρατήσουν. Απορώ πραγματικά που δεν το κατάλαβαν μέχρι τώρα.

Όσον αφορά τώρα δήθεν αντικαταστατικές αποφάσεις  του Διοικητικού Συμβουλίου που επικαλούνται :

 Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, ψηφισμένο μόλις πριν λίγο καιρό από το 84% των οικονομικά τακτοποιημένων προς το Σωματείο συναδελφισσών- συναδέλφων, αποφάσισε πλειοψηφικά με δεδομένο και το σύντομο χρονικό διάστημα αντίδρασης, ενόψει της Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 9/3/24, να καλέσει σε Γενική Συνέλευση για την Παρασκευή 8/3.

Δεν πλειοψήφησε η πρότασή τους για αναγγελία δύο Γ.Σ, μία την τσικνοπέμπτη προφανώς χωρίς απαρτία και μία την Παρασκευή 8/3 στην οποία σύμφωνα με το καταστατικό θα υπήρχε απαρτία ανεξαρτήτως παρόντων(!!). Αντιλαμβάνεστε προφανώς τους λόγους της πρότασής τους.

Επίσης το Δ.Σ πλειοψηφικά και πάλι αποφάσισε ότι σε περίπτωση μη απαρτίας στη Γ.Σ της Παρασκευής (λόγω του καταστατικού απαιτείται αυξημένη), να υιοθετήσει για τη Γενική Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ, την ψηφισμένη ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις εισήγηση της ΟΛΜΕ για επαναπροκήρυξη  της απεργίας –αποχής από την ατομική αξιολόγηση.  Εδώ σκεφτείτε τον παραλογισμό τους . Στην ΟΛΜΕ ψήφιζαν ομόφωνα την εισήγηση και στην ΕΛΜΕ στην ουσία  την καταψήφιζαν. Τόσο «απλά, λογικά, καταστατικά και δημοκρατικά».

Αυτές είναι λοιπόν οι δύο αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, με τις οποίες επειδή διαφωνούσαν για λόγους που έχουν αναλυθεί κατά κόρον και πολλές φορές, επιδόθηκαν στη γνωστή τους  γκεμπελική τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων». Όπως αντιλαμβάνεστε όταν μια απόφαση δεν εξυπηρετεί τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις προσπαθούν με φασιστικό τρόπο να την απαξιώσουν   και να τη λοιδορήσουν κάνοντας ακόμη και χυδαίες προσωπικές επιθέσεις. Αμφισβητούν δηλαδή ευθέως μία από τις βασικότερες αρχές στις ελεύθερες Δημοκρατίες .Το κερδισμένο με αγώνες και αίμα δικαίωμα, να αποφασίζει η πλειοψηφία.

 Όσο για την εφαρμογή από τους ίδιους των αποφάσεων του Δ.Σ, ούτε λόγος. Έχει αποδειχτεί ότι προτιμούν  να κάνουν τους χειροκροτητές σε  κομματικές φιέστες ακόμη κι αν οι διοργανωτές δεν συμπεριλαμβάνουν το Σωματείο στους ομιλητές. Εννοείται «δημοκρατικά» πάντα.

Σχετικά με την αναφορά τους  στην Παράταξη της ΔΑΚΕ στην οποία έχω την τιμή να ανήκω: Η ΔΑΚΕ από θέση αρχής σέβεται και στηρίζει όλες τις ψηφισμένες  αποφάσεις  των θεσμικών οργάνων( Συνέδριο, Γ.Σ Προέδρων, ΟΛΜΕ,  ΕΛΜΕ) ακόμη κι αν διαφωνεί με αυτές . Οι θέσεις της για όλα τα θέματα είναι γνωστές, διαχρονικές, ξεκάθαρες, ρεαλιστικές, απαλλαγμένες από κομματικές εξαρτήσεις και έχουν κριθεί επανειλημμένα σε δημοκρατικές εκλογές με τα γνωστά αποτελέσματα. Η ΔΑΚΕ δεν παίζει με τα δικαιώματα και την εργασιακή ασφάλεια των συναδελφισσών και των συναδέλφων, γι΄αυτό δίνει λόγο μόνο  σ΄αυτούς και σε κανέναν άλλο. Είναι γνωστή άλλωστε η στοχοποίησή της  από τις εκάστοτε πολιτικές εξουσίες.

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι

Συμπερασματικά επισημαίνω ότι οι ψευτοεπαναστατικές κορόνες της εξτρεμιστικής αριστεράς και των οπαδών του «γαία πυρί μιχθήτω», κρύβουν ανικανότητα, εξαπάτηση, ψεύδος και αδιέξοδες καταστροφικές λογικές που τρέφουν ακόμη περισσότερο  τις ήδη υπάρχουσες μακροχρόνιες παθογένειες. Σας καλώ να συσπειρωθείτε στο  Σωματείο, να συμμετέχετε και να στηρίζετε τις θεσμικές συνδικαλιστικές αποφάσεις για να κλείσει ο δρόμος σε ανεύθυνες , περιθωριακές μειοψηφίες που προσπαθούν χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα θεμιτά και αθέμιτα, να αποφασίζουν  στο όνομα της μεγάλης πλειοψηφίας.  

Θανάσης Φούντας

Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου