Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δημοσίου

                                                                   

Χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή.

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

την Τρίτη 14/3, όπως είχατε ενημερωθεί, συγκλήθηκε η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και συζήτησε ένα μεγάλο αριθμό ουσιαστικών θεμάτων.

 α) Καθορίστηκε το επόμενο Γενικό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί κοντά στις 15 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη και το μεθεπόμενο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το πρωί, κατά την ημέρα της γνωστής διαδήλωσης στην Έκθεση.

 β) Μετά τις αρνητικές αποφάσεις για μια ακόμη φορά (τέταρτη) οι οποίες υπήρξαν από τα δικαστήρια, έπειτα από προσφυγές των υπουργείων, όσον αφορά το θέμα της απεργίας-αποχής (κρίθηκαν παράνομες χωρίς να υπεισέλθουν στην ουσία) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη διότι ήταν άνευ νοήματος πλέον. 

Μπορούν να κηρύξουν, με αποφάσεις τους, αντίστοιχες απεργίες οι Ομοσπονδίες.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το θέμα της απεργίας-αποχής που μας ταλανίζει για μια επταετία σχεδόν, μπαίνει σε μια άλλη κατεύθυνση, έχει παρενέργειες και καθαρά πρέπει να υποθέσω ότι κανένας φορέας δεν μπορεί να καλύψει κανέναν εργαζόμενο, αν το Υπουργείο θελήσει να ενεργοποιήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες.

 γ) Για την συμμετοχή μας ή όχι στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17/4 δεν πάρθηκε καμία απόφαση και παραπέμφθηκε το θέμα για απόφαση στο Γενικό Συμβούλιο. Υπήρξε καθαρή πλειοψηφία περί μη συμμετοχής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αλλάξουν στάση και οι "γνωστές παρατάξεις" έως το Γενικό Συμβούλιο. Ως ΔΑΚΕ ( από την εισήγηση μου ακόμη στην Ε.Ε. πριν τοποθετηθούν οι παρατάξεις) ήμασταν κάθετα αρνητική για σύμπλευση με την ΓΣΣΕ. Θιασώτες της συμμετοχής ήταν μόνο το ΠΑΜΕ.

 δ) Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή και για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας των Νομαρχιακών Τμημάτων και του καταστατικού της ΑΔΕΔΥ, με έναν εκπρόσωπο από κάθε παράταξη. Η έγκριση του κανονισμού των Ν.Τ. θα γίνει στο Γ. Σ του Ιουνίου.

 ε) Στις 2 Απριλίου συνεδριάζει ως γνωστόν το Γενικό Συμβούλιο στο Novotel. Καλούνται τα μέλη της ΔΑΚΕ του Γ. Σ. της ΑΔΕΔΥ, τα μέλη της Γραμματείας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα και όσοι παρευρίσκονται από την Επ. Πιστοποίησης, Ελεγκτική κτλ, σε κοινή συνεδρίαση την 1η Απριλίου, στις 18.30 στο Novotel, στην καθιερωμένη σύσκεψη για όλα τα συνδικαλιστικά και όχι μόνο θέματα που απασχολούν την Παράταξη. Θα υπάρξει και νέα υπενθύμιση.

 ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Για τη ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου