Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΟΥ «ΒΗΜΑΤΟΣ»

 


 https://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-manager/menu-manager-events

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά, κου Διονύσιου Αναστασόπουλου, σε αγαστή συνεργασία με την Υπεύθυνη Εντύπων – Ψηφιακών Συνδρομών, Παλαιού – Νέου Αρχείου και Επικοινωνίας Νέων Μέσων της Alter Ego, κα Αναστασία Κόσιβα, υλοποιείται πρόγραμμα σχετικά με τη Διάχυση του Θεσμού των τιμητικά βραβευμένων Μαθητικών Εφημερίδων του «Βήματος», οι οποίες έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Στόχος είναι να φτάσει το σπουδαίο αυτό υλικό στις 167 σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά.

Μέχρι σήμερα, ανταποκρίθηκαν  και αγκάλιασαν με ιδιαίτερη χαρά, το εγχείρημα, οι περισσότερες σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά. Καθημερινά, από τις 6 Μαρτίου και εξής, που κοινοποιήθηκε το έγγραφο, με Α.Π.: 6665/4-3-2024, ειδοποιείται η Υπηρεσία μας από τα σχολεία για την παραλαβή των μαθητικών εφημερίδων,  με μεγάλο ενδιαφέρον. Η παραλαβή έχει ολοκληρωθεί - μέχρι σήμερα - για 16 σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά και ξεκίνησε ήδη η αποστολή με υπηρεσίες ταχυμεταφορών για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Η επικοινωνία με τα σχολεία συνεχίζεται απρόσκοπτα και από το Γραφείο Επιμόρφωσης της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι και την 1η Απριλίου 2024.

ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Επιπροσθέτως, παραθέτουμε τη μαθητική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Καρδίτσας», που κυκλοφόρησε μαζί με το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Καρδίτσας έκαναν ρεπορτάζ στον Παλαμά, πέντε μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του φθινοπώρου, συνομίλησαν με τους πληγέντες συνομηλίκους τους και κατέγραψαν συνεντεύξεις και έρευνες για το θέμα της κλιματικής κρίσης.

Στις σελίδες της μαθητικής εφημερίδας καταγράφονται και τα ακόλουθα: 

  • Έρευνα: Πώς και πού φαντάζονται οι νέοι το επαγγελματικό τους μέλλον
  • Γνώμη: Ο ιδανικός εκπαιδευτικός χρειάζεται ευγένεια και ενσυναίσθηση
  • Οικολογία: Βοηθώντας να ζεσταθεί ένα νηπιαγωγείο με... υπολείμματα καφέ
  • Ποδήλατο:Τα πολλαπλά οφέλη από τη χρήση του δικύκλου 
  • Πολιτισμός: Οι μεγάλες γιορτές της τέχνης και οι δυσκολίες του θεάτρου στην περιφέρεια
  • Ξενάγηση: Η ιστορία της Καρδίτσας μέσα από την αρχιτεκτονική και τα μνημεία της
  • Ευρωεκλογές: «Νεανική ψήφος, ισχυρή Ευρώπη»
  • Όμιλος Λογοτεχνίας: Συλλογικό Μυθιστόρημα των μαθητών και μαθητριών με τίτλο «Βαδι…ΖΩ»

Μέχρι στιγμής 41 Μαθητικές Εφημερίδες έχουν κυκλοφορήσει ως ένθετα με «Το Βήμα της Κυριακής», οι οποίες είναι διαθέσιμες και σε ηλεκτρονική μορφή στην ομώνυμη ενότητα του ψηφιακού «Βήματος» https://www.tovima.gr/mathitikes-efimerides/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου