Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΔΑΚΕ Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Ας κοιτάξουμε επιτέλους τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου!

  

                                                                                                     Μεσολόγγι, 9/3/2024

Συνάδελφοι,

ενώ τα προβλήματα στο χώρο είναι μεγάλα, αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα οικονομικά μας ζητήματα ως πρώτο και πολύ μεγάλο θέμα, η υπέρογκη γραφειοκρατία, οι συνεχώς αυξημένες αρμοδιότητες που επιβάλλονται, η έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων στα σχολεία, τα αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, η βία μεταξύ μαθητών αλλά και από μαθητές σε εκπαιδευτικούς και πολλά άλλα, και ζητούν επιτακτικά λύσεις, η ΟΛΜΕ ασχολείται με άλλα ζητήματα.

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση Προέδρων, που κανείς δεν είχε καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δυστυχώς η ΟΛΜΕ έχοντας χάσει το σφυγμό των εκπαιδευτικών και την επαφή με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, σύρεται από μειοψηφίες… Κάποιοι στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ακολουθούν την τακτική «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη», προσπαθώντας να μην δυσαρεστήσουν το ακροατήριό τους, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν απλά να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: φασαρία χωρίς προτάσεις, και κάποιοι άλλοι, απλά ακολουθούν. Το λογαριασμό όμως τον πληρώνει εδώ και χρόνια ο απλός εκπαιδευτικός…

Καλούμε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στις υγιείς δυνάμεις του κλάδου να αντιδράσουν επιτέλους και να σταματήσουν αυτό τον κατήφορο.

Κύριοι! Οφείλετε να ασχοληθείτε επιτέλους με τα σοβαρά προβλήματα των εκπαιδευτικών, αλλιώς σε λίγο οι πλάτες που έχουμε αρχίσει εδώ και χρόνια να βλέπουμε στα σχολεία θα είναι ο κανόνας για την συντριπτική πλειοψηφία μεταξύ των συναδέλφων.

Συνέλθετε!

 

ΔΑΚΕ Α ΕΛΜΕ

Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου