Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

5ο Λύκειο Πετρούπολης: Η πρώτη μετακίνηση εκπαιδευτικών στην Μαδέιρα (Πορτογαλία) από 18 έως 23 Φεβρουαρίου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 

Ένα νέο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο "New Values of Democracy in Today's Europe" (Νέες Αξίες της Δημοκρατίας στη Ευρώπη του Σήμερα) ξεκίνησε στο 5ο Λύκειο Πετρούπολης. Συνεργαζόμενες χώρες είναι οι: Ρουμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κροατία, Πολωνία και Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος η διαμόρφωση των νέων Ευρωπαίων σε πλαίσιο ενεργού πολιτειότητας.

Η πρώτη μετακίνηση εκπαιδευτικών στην Μαδέιρα (Πορτογαλία) από 18 έως 23 Φεβρουαρίου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Λυκείου μας συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και εργαστήρια στο σχολείο HBG   σχετικά με τις αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας (ελευθερία, πολυπολιτισμικότητα, ανεκτικότητα, ενσωμάτωση, ενσυναίσθηση, ανθρώπινα δικαιώματα) και σχεδίασαν τις επόμενες μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στις χώρες που συμμετέχουν και στην χώρα μας.

 Ήταν μία δημιουργική εβδομάδα, καθώς όλοι συνειδητοποιήσαμε την αξία της δημοκρατίας  στο σύγχρονη κοινωνία  και τη σημασία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Θεωρούμε ότι οι μαθητές μας έχουν πολλά να ωφεληθούν από την συνεργασία τους στο πρόγραμμα.



 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου