Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας επισκέφθηκε το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καβάλας

 

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, η κοινωνιολόγος και η νομική σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας επισκεφθήκαμε το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καβάλας προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Έμφυλη βία: Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά» στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α’ τάξης.

Το ζήτημα της έμφυλης βίας και πιο συγκεκριμένα της ενδοικογενειακής ήταν αυτό στο οποίο επικεντρωθήκαμε και αναλύσαμε εκτενώς. Σε ένα περιβάλλον αλληλεπιδραστικό, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να στοχαστούν και να αναρωτηθούν αναφορικά με τους παράγοντες που προκαλούν και ενισχύουν τη βία κατά των γυναικών και ακολούθως τις συνέπειες που προκαλούνται από αυτή. Η ένθερμη συμμετοχή τους, οι προβληματισμοί τους και οι στοχευμένες παρατηρήσεις τους μας εξέπληξαν ιδιαιτέρως.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον διευθυντή του 2ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καβάλας κο Τότη Σωτήριο καθώς και την κα Χρύσα Πυραλεμίδου , ψυχολόγο για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μας. Κυρίως ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που με προσήλωση και μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εισήγησή μας.
Το ταξίδι μας στη γνώση συνεχίζεται! Επόμενη στάση μας, το Γυμνάσιο Νέας Περάμου Καβάλας.
Η πράξη με τίτλο "Συνέχιση Λειτουργίας Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καβάλας" εντάσσεται στο πρόγραμμα "Ανατολική Μακεδονία, Θράκη 2021-2027" και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ+
 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου