Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Προσλήψεις αναπληρωτών: Έρχεται σύντομα η Γ' φάση

 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την τρίτη και τελευταία μεγάλη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία όλης της επικράτειας. Ειδικότερα, σύμφωνα με  πληροφορίες, από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η ανακοίνωση της Γ' φάσης προσλήψεων αναπληρωτών αναμένεται το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. 

Γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθεί η τρίτη φάση μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει καθυστέρηση και η ανακοίνωση των ονομάτων να πάει για την επόμενη εβδομάδα, που ξεκινάει τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Είναι συνηθισμένο άλλωστε το υπουργείο να «ξεφεύγει» από τον αρχικό σχεδιασμό του, ειδικά όταν πρόκειται για προσλήψεις αναπληρωτών. 

Στην φάση αυτή θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί για τα εναπομείναντα κενά Γενικής και Ειδικής Αγωγής, ενώ έχουν προβλεφθεί και θέσεις αναπληρωτών για τα τμήματα ΖΕΠ, τις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και το πρόγραμμα ΜΝΑΕ. Στη φάση αυτή αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου 2.500 με 2.700 ονόματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Για να προκύψει η νέα φάση προσλήψεων θα πρέπει τα σχολεία πρώτα να έχουν καταγράψει και δηλώσει τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν μετά και την Β2΄ φάση, που ανακοινώθηκε στις 25 Οκτωβρίου και περιλάμβανε 2.763 ονόματα. Το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει διορία μέχρι και αύριο, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, προκειμένου οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καταγράψουν να γνωστοποιήσουν τα κενά στο ΟΠΣΥΔ

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι το υπουργείο Παιδείας «έσπασε» σε δύο κομμάτια την β' φάση προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε και τη Β1' φάση, όπου προσελήφθησαν 10.753 εκπαιδευτικοί σε γενική εκπαίδευση και ειδική αγωγή καθώς και 2.026 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου