Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΚΥΘΗΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ» - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

 

https://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-directorate/menu-directorate-announcements/185-cat-directorate-announcements-sos/11250-ekp-progr-kythira-112023-anak

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΚΥΘΗΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ» - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Στα Κύθηρα, από τις 13 έως και τις 15 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προφορικής ιστορίας «Κύθηρα: Ιστορίες που χτίζουν γέφυρες» της Δ.Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και με τον Δήμο Κυθήρων. Σκοπός του Προγράμματος είναι η συγκρότηση ενός αρχείου μνήμης, με προφορικές μαρτυρίες των ανθρώπων εκείνων που πήραν μέρος στο δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσης, καθώς και η σύνδεση του Προγράμματος με την ίδρυση του Μουσείου Μετανάστευσης στα Κύθηρα.

Την εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φρατσίων, χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, κος Σεραφείμ, ο Αντιδήμαρχος Κυθήρων, κος Γεώργιος Κομηνός, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυθήρων, κος Κωνσταντίνος Καψάλης,  η Πρόεδρος των «Φίλων Μουσείου Κυθήρων», κα Ελένη Τζωρτζοπούλου, η Διευθύντρια της Δ.Π.Ε. Πειραιά, κα Αθανασία Μεϊντάση, και ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Πειραιά, κος Διονύσιος Αναστασόπουλος. Την εκδήλωση τίμησε με εισήγησή του ο Ομότιμος Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α., κος Γεώργιος Λεοντσίνης.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Προγράμματος, με τις εισηγήσεις της Συμβούλων Εκπαίδευσης του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, κας Αρχοντούλας Μαντζαρίδου, κου Παναγιώτη Πεφάνη, κας Κυριακής Μέλλιου, κας Νάγιας Μποέμη και κας Μαίρης Στυλίδη, καθώς και των εκπαιδευτικών από τα σχολεία των Κυθηρών, κας Σταυρούλας Πρωτοψάλτη, κας Αννίτας Χατζή και κου Γεωργίου Λουράντου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Κύθηρα, ο Δ/ντής της Δ.Δ.Ε. Πειραιά, κος Διονύσιος Αναστασόπουλος, παραβρέθηκε στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο Κυθήρων, όπου και συνομίλησε με τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών. 

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος






 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου