Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

https://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-directorate/menu-directorate-announcements/185-cat-directorate-announcements-sos/11190-paidagwgikes-proseggiseis-08112023-anak

Στις 8 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, Επιμορφωτική Ημερίδα για τα  Στελέχη και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δ. Ε. Πειραιά.



Την Ημερίδα, με τίτλο «Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις στο Σύγχρονο Σχολείο», άνοιξε με χαιρετισμό ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά, κος Διονύσιος Αναστασόπουλος, ο οποίος επεσήμανε τον σπουδαίο ρόλο του Συμβούλου Εκπαίδευσης για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία και την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αναπληρωτής Οργανωτικός Συντονιστής του 6ουΠΕ.Κ.Ε.Σ., κος Παναγιώτης Πεφάνης.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία τόνισε ότι βασική μέριμνα της ιδίας και της ευρύτερης ηγεσίας του Υπουργείου είναι να βρίσκεται κοντά σε κάθε μαθητή/τρια και δίπλα σε κάθε εκπαιδευτικό, και να αφουγκράζεται τις ανάγκες που ανακύπτουν καθημερινά. Την Ημερίδα τίμησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, κος Χαράλαμπος Αλεξανδράτος. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους, με μοναδικό στόχο την ομαλή λειτουργία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των σχολείων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους Συμβούλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την κα Μαριάνθη Κοταδάκη, την κα Χρυσάνθη Κουμπάρου, τον κο Λευτέρη Χονδρογιάννη, την κα Παρασκευή Λεοντοπούλου, τον κο Ιωάννη Τζωρτζάκη, την κα Βασιλική Σοφρά, τον κο Ευριπίδη Βραχνό, την κα Ντορέττα Αστέρη, την κα Ουρανία Μπελτέ, την κα Μαρία Στυλίδη, καθώς και τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, τον κο Ηλία Μαυροματίδη, για παιδαγωγικά ζητήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος εκπαιδευτικών, πλέον των 200, εκφράζοντας την ευαρέσκειά τους για τις συνεχείς επιμορφώσεις της Δ.Δ.Ε. Πειραιά.  

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου