Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Σύλληψη μαθητών και καθηγήτριας σε εκδρομή με ξύλο και τραυματισμούς

 Φωτο Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων μαθητών προχώρησε η αστυνομία για επίθεση σε μαθητές διαφορετικού σχολείου στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής στην Ακαδημία Πλάτωνος, αλλά και της καθηγήτριάς τους για παραμέληση εποπτείας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της Τρίτης (21/11) στον Κολωνό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κολωνού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, δύο αγόρια και δύο κορίτσια ηλικίας από 13 έως 15 ετών, κατηγορούμενοι για εξύβριση, απειλή και απλές σωματικές βλάβες.

Στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδρομή μαθητών από δύο σχολεία διαφορετικών περιοχών, οι κατηγορούμενοι μαθητές επιτέθηκαν με υβριστικές φράσεις, απειλές και χρήση σωματικής βίας σε βάρος πέντε μαθητών (τέσσερα αγόρια και κορίτσι ηλικίας από 16 έως 17 ετών) του άλλου σχολείου.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους μαθητές, ενώ οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν τους μαθητές που βιαιοπράγησαν, αφού τους υπέδειξαν οι συνοδοί καθηγητές.

Μάλιστα, συνελήφθη και η επιβλέπουσα καθηγήτρια για την παραμέληση της εποπτείας των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου