Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Νίκη Κεραμέως: Ανοίγουν οι πίνακες γενικής - Ερωτηματικά για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών

 rsz 5757576

Τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξουν οι πίνακες γενικής εκπαίδευσης για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.  Η υπουργός  ανέφερε πως είναι έτοιμες να «φύγουν» για το Εθνικό Τυπογραφείο οι προκηρύξεις των εκπαιδευτικών. 

Υπενθυμίζουμε ότι,  οι δύο προκηρύξεις θα έχουν αριθμό 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 και θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και δασκάλους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στόχος του ΑΣΕΠ είναι να εκδώσει τις δύο προκηρύξεις τους πρώτους δύο μήνες του 2023 ώστε στη συνέχεια να «τρέξουν» με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες και οι πρώτοι πίνακες (προσωρινοί) να είναι έτοιμοι την άνοιξη του 2023.

Έρχεται νέο σύστημα διορισμών;

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στο νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, χωρίς ωστόσο να δώσει και πάλι περισσότερες πληροφορίες. 

Η ίδια ξεκαθάρισε πως οι επόμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών θα γίνουν με το ισχύον σύστημα αλλά στην συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα... πιο δίκαιο σύστημα διορισμών, που θα περιλαμβάνει περισσότερα κοινωνικά κριτήρια, όπως την πρόταξη των πολύτεκνων.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι εννοεί, η κα. Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει. Είναι προφανές πως η υπουργός θέλει, προεκλογικά, να κρατήσει χαμηλούς τόνους, για να μην ξεσηκώσει νέες θύελλες στους κόλπους των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου