Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Διευθυντές Σχολείων: Νέα διευκρίνιση υπουργείου Παιδείας για πιστοποίηση ΤΠΕ Α΄ Επιπέδου

 Διευκρίνιση σχετικά με την επιλογή Διευθυντών σχολείων απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα τοπικά συμβούλια επιλογής, σχετικά με τον τρόπο απόδειξης της  πιστοποιημένης γνώσης Τεχνολογιών  Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α΄ Επιπέδου.

Η νέα διευκρίνιση έχει να κάνει με το ζήτημα που δημιουργήθηκε όταν υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων αντί να καταθέσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων πιστοποίηση ΤΠΕ Α’ επιπέδου που πιστοποιεί την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση , κατέθεσαν πιστοποίηση ΤΠΕ Β΄ ή Β1 επιπέδου.

Και το έπραξαν αυτό είτε γιατί είχαν την αίσθηση ότι το πιστοποιητικό Β΄ ή  Β1 Επιπέδου θεωρείται ανωτέρου επιπέδου από το προαπαιτούμενο πιστοποιητικό  Α΄, είτε γιατί πολύ απλά δε διέθεταν σχετική πιστοποίηση Α΄ αφού τους δόθηκε δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 έστω και αν δε διέθεταν πιστοποίηση Α’ επιπέδου ΤΠΕ (προαπαιτούμενη κι εδώ).

Η διευκρίνιση

Κατόπιν ερωτημάτων των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής σας επισημαίνουμε ότι:

  1. Αναφορικά με την απόδειξη της  πιστοποιημένης γνώσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α΄ Επιπέδου, ρυθμίζεται ρητά στην παράγραφο 1 του άρθρου 31 του ν. 4823/2021.
  2. Στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, για την απόδειξη της  πιστοποιημένη γνώσης Τεχνολογιών   Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α΄ Επιπέδου ισχύει το π.δ. 50/2001 (Α΄136) .
  3. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων, οι ενδιαφερόμενοι όφειλαν να  δηλώσουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την υποψηφιότητά τους,  σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4823 και παράλληλα, πριν την οριστική υποβολή της αίτησης  είχαν την υποχρέωση να αποδεχθούν και το επισυναπτόμενο κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου