Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Τα Μέλη της ΔΑΚΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

       Αγαπητοί συνάδελφοι, πραγματοποιήθηκε χτες 12/1 η δεύτερη Συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, η οποία ήταν συνέχεια της πρώτης που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2022 την ημέρα κατά την οποία έγινε και η εκλογή του Προεδρείου του Γενικού Συμβουλίου.   

         Θέμα της Εκτελεστικής ήταν η εκλογή του Προεδρείου της Ε.Ε.. Κατά τη συζήτηση έγινε για μια ακόμη φορά κατάθεση των απόψεων όλων των παρατάξεων και θεωρούμε ότι υπήρξε ένα βήμα προς μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, όσον αφορά το τι πρεσβεύει η κάθε παράταξη στο θέμα της συγκρότησης του Προεδρείου. 

          Ως ΔΑΚΕ κατατέθηκε η πάγια άποψή μας περί αντιπροσωπευτικού και αναλογικού Προεδρείου, στα πλαίσια του δυνατού και προτάθηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος, ο συνάδελφος Βασίλης Πολυμερόπουλος. Αυτή είναι και η θέση την οποία η Παράταξη πρεσβεύει όλες τις τελευταίες δεκαετίες.    

          Η ΔΗΣΥΠ κινήθηκε στην ίδια ουσιαστικά αντίληψη και είναι ισχυρή η πεποίθηση ότι και οι δύο αυτές παρατάξεις έχουνε σταθερή άποψη για τη συγκρότηση Προεδρείου με άξονα την εύρυθμη λειτουργία της ΑΔΕΔΥ.

        Το ΠΑΜΕ επί της ουσίας θέλει να μην υπάρξει συγκρότηση, αλλά μια «χύμα» κατάσταση, χωρίς να έχει επακριβώς καθορίσει σαφή ή εναλλακτική πρόταση.          

        Η ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) ζήτησε ευθέως να γίνει Προεδρείο «προοδευτικών δυνάμεων» με μόνη προϋπόθεση να αποκλειστεί η ΔΑΚΕ. Μια αναμφισβήτητα κομματική άποψη, η οποία από ότι φαίνεται δεν βρίσκει έδαφος για να μπορέσει να περπατήσει,.      

          Η ΣΥΝΑΝ θεωρεί ότι πρέπει να γίνει Προεδρείο στη βάση της αντιπροσωπευτικότητας και αναλογικότητας. Επιπλέον ζήτησε από τις παρατάξεις που δεν θέλουν να μπουν στο Προεδρείο να απέχουν διευκολύνοντας τον σχηματισμό του, χωρίς όμως να προχωρήσει πιο πέρα.

           Οι Παρεμβάσεις ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να μπουν στο Προεδρείο, όπως είναι η πάγια τακτική τους, αλλά θα είναι παρόντες στις διαδικασίες, υποδηλώνοντας προφανώς άκυρο ή λευκό στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν.   

      Εν κατακλείδι, κατατέθηκε μόνον μια υποψηφιότητα, αυτή του Βασίλη Πολυμερόπουλου από τη ΔΑΚΕ, η όλη διαδικασία όμως δεν προχώρησε σε ψηφοφορία και αναβλήθηκε η συνεδρίαση για το διάστημα μεταξύ 22 και 25 Ιανουαρίου.   

           Πραγματοποιήθηκε πλήρης ενημέρωση -και πιστεύουμε ότι έγινε κατανοητό- για τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, πέρα των λειτουργικών και πρακτικών ζητημάτων κτλ. Επισημάνθηκε η οικονομική δυσπραγία, αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες και τα αδιέξοδα που θα επέλθουν, όσον αφορά τις συναλλαγές της Συνομοσπονδίας σε επίπεδο οικονομικών ζητημάτων, εάν δεν συγκροτηθεί το Προεδρείο. Μετά την 1/2/2023 οι τράπεζες στέκονται αρνητικά στην πραγματοποίηση οικονομικών συναλλαγών χωρίς την ύπαρξη Προεδρείου, βάζοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μόνο για ένα μικρό χρονικά διάστημα μετέπειτα.     

              Όπως γίνεται κατανοητό τα προβλήματα τα οποία συσσωρεύονται είναι πολύ μεγάλα, δυσεπίλυτα και έρχονται να προστεθούν στην υφιστάμενη έως σήμερα, μη αξιοπρεπή αντίληψη της μη ύπαρξης Προεδρείου στην Τριτοβάθμια οργάνωση  

              Πέραν αυτών συζητήθηκε το θέμα της συγκρότησης των Νομαρχιακών Τμημάτων και ορίστηκε στο επόμενο δεκαπενθήμερο να κλείσει το ζήτημα της προσωρινής διοίκησης με απώτερο στόχο εντός εξαμήνου να κάνουν εκλογές για νόμιμη διοίκηση τα Νομαρχιακά Τμήματα της Πάτρας, Ρόδου και της Κορίνθου. Τα υπόλοιπα ζητήματα ήταν δευτερεύοντα και ανάγονται στην απλή διαχειριστική διαδικασία.

Καλή Χρονιά και πάλι,

Τα Μέλη της ΔΑΚΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου