Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

              Συνάδελφοι,

                                           Προ διετίας η παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε αποφάσισε να απέχει από τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, διαμαρτυρόμενη για την αιφνιδιαστική απόφαση της Υπουργού Παιδείας να επιβάλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ενώ όλες οι παρατάξεις είχαν καταθέσει τα ψηφοδέλτιά τους. Η εμμονή της Υπουργού σε αυτή της την απόφαση οδήγησε τον κλάδο στο να απέχει από τις εκλογές με συντριπτικό ποσοστό. Είναι δεδομένο ότι η Υπουργός Παιδείας πλήρωσε το πολιτικό τίμημα της εμμονής της με την καθολική αποδοκιμασία του κλάδου.

Από την άλλη πλευρά όμως και η ΟΛΜΕ πλήρωσε το τίμημα της δικαιολογημένης αποχής από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Τα δύο τελευταία χρόνια:

·       Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τοποθέτησε διορισμένους στη θέση των αιρετών εκπροσώπων που παραιτήθηκαν.

·       Σε αρκετές περιπτώσεις η Διοίκηση εκμεταλλεύτηκε την απουσία εκλεγμένων αντιπροσώπων του κλάδου και προχώρησε σε αυθαίρετες αποφάσεις με τη σύμφωνη γνώμη των διορισμένων.

·       Οι συνάδελφοι έχασαν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον εκπρόσωπό τους, κάθε φορά που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη Διοίκηση.

Είναι,  λοιπόν, προφανές ότι ανεξάρτητα με τη συμφωνία μας ή τη διαφωνία μας για τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα  Υπηρεσιακά Συμβούλια, η ζημία που υφίστανται οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί από την έλλειψη  εκλεγμένων αντιπροσώπων τους είναι μεγάλη.

Επιπροσθέτως:

·       Η εμμονή μας στην αποχή από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα δώσει το δικαίωμα στην Υπουργό να καταργήσει τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτά.

·       Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη η Υπουργός Παιδείας έχει καταργήσει τη συμμετοχή των αιρετών του κλάδου στα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών, στερώντας από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του κλάδου τη δυνατότητα να εκφράσουν τη διαφωνία τους για υποψήφια Στελέχη, που αποδεδειγμένα έχουν επιδείξει αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Για όλους αυτούς τους λόγους επιβάλλεται η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε, η οποία αποδεδειγμένα υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων.

ΠΑΜΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εμμένουν στην αποχή. Γιατί:

·       Σκοπεύουν σε μία αντιπαράθεση με το Υπουργείο Παιδείας για μικροκομματικά οφέλη και μόνο.

·       Αδιαφορούν για την εκπροσώπηση του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

·       Τους είναι αδιάφορη η καθημερινή αγωνία των συναδέλφων, αναπληρωτών, αποσπασμένων και μονίμων που υποχρεώνονται να πηγαίνουν σε τρία, τέσσερα ή και πέντε σχολεία και έχουν ανάγκη τη στήριξη των εκπροσώπων τους. 

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε καλεί τους συναδέλφους να αποδοκιμάσουν την τυχοδιωκτική τακτική του ΠΑΜΕ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και να τους απομονώσουν.

       Στις 05 Νοεμβρίου 2022:

·       Ψηφίζουμε μαζικά για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

·       Παίρνουμε πίσω αυτό που μας ανήκει.

·       επ΄ουδενί λόγω δε δίνουμε συγχωροχάρτι στην Υπουργό Παιδείας για τις αποτυχημένες επιλογές και την εμμονική της τακτική.

Οι θέσεις της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε

·       Αύξηση των αποδοχών μας , προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το υψηλό κόστος διαβίωση.

·       Επαναφορά δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

·       Καταβολή αντιμισθίας για τους μέντορες, συντονιστές τάξης και ειδικότητας.

·       Σε πρώτη φάση, απόσπαση εκπαιδευτικών που γνωρίζουν τη μισθολογική νομοθεσία στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να βγαίνουν γρηγορότερα οι συντάξεις. Την τακτική αυτή ακολουθεί ήδη το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για τους στρατιωτικούς.

·       Σε δεύτερη φάση, διορισμούς Οικονομολόγων και Νομικών που γνωρίζουν τις συνταξιοδοτικές διατάξεις στον ΕΦΚΑ.

·       Διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν τα κενά.

·       Πλήρη εξίσωση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα εργασιακά.

·       Αναβάθμιση της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

·       Μείωση της γραφειοκρατίας στις σχολικές μονάδες.

 

ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ!!!

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου