Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία σπάει κόκαλα

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποίησε το ευαίσθητο ζήτημα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης πραγματοποιώντας άλλη μία απόπειρα σπίλωσης υπουργείου Παιδείας για κάλυψη των αναγκών στον εν λόγω τομέα. Αφού λοιπόν σήκωσαν το γάντι και πέταξαν λάσπη στον ανεμιστήρα, ας διαβάσουν νούμερα: 

• 6.000 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση, έναντι μηδενός της θητείας ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων ετών, οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας που διενεργούνται μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ σε απόλυτη διαφάνεια.

 • Επενδύσεις σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 10 εκατ. ευρώ. 

• Για πρώτη φορά στη χώρα έχει καταρτιστεί Στρατηγικό Σχέδιο για την Ισότιμη Πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην Εκπαίδευση πάνω στο οποίο κινείται το ΥΠ ΑΙΘ συγκροτημένα με συγκεκριμένους στόχους και ορόσημα για απτά αποτελέσματα υπέρ των μαθητών και των οικογενειών τους. Η αλήθεια είναι ότι, στο χάος του Φίλη, του Γαβρόγλου και των υπολοίπων δρομολογήθηκε η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και η ένταξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Και άμα θέλουν να σηκώσουν το γάντι κι άλλο, ας πουν γιατί δεν νομιμοποίησαν τους καθηγητές που είχαν περάσει με ΑΣΕΠ από το 2008 και τους έδιναν κούφιες υποσχέσεις προεκλογικές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου