Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Νέος πρόεδρος του ΕΑΠ ο Γιάννης Καλαβρουζιώτης

 

Παραμένουν στις θέσεις τους Π Σκρουμπής και Κ. Καραμάνης, ενώ φέρεται να αποχωρεί ο Ευστ. Ευσταθόπουλος Αλλαγές δρομολογούνται στην διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες προκειμένου ο νέος πρόεδρος του ΕΑΠ να προέρχεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Έτσι, μετά την αποχώρηση του Οδυσσέα Ιωάννη Ζώρα, που ως γνωστόν ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, τη διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΑΠ, μέλος ΔΕΠ και συγκεκριμένα, ο νυν Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, καθηγητής Γιάννης Καλαβρουζιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στον Οκτώβρη θα ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή καθώς ο ισχύοντας νόμος απαγορεύει την τοποθέτηση στη θέση προέδρου μέλους ΔΕΠ του ΕΑΠ.

Η επιλογή καθηγητή μέσα από το ΕΑΠ γίνεται προκειμένου να "οδεύσει" το Πανεπιστήμιο σε αυτονομία, η οποία θα γίνει με νόμο που θα ψηφιστεί, στη Βουλή, μέχρι τον Γενάρη.

Μέχρι τότε παραμένουν στις θέσεις τους οι δύο αντιπρόεδροι του ΕΑΠ Γεώργιος Σκρουμπής (Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης) και Κώστας Καραμάνης (Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης).

Ο νυν Αντιπρόεδρος και μέχρι πρότινος εκτελών προέδρου καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος  δεν θα είναι στη νέα Διοικούσα, και σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ήδη η υπουργός Παιδείας επικοινώνησε μαζί του και τον ευχαρίστησε για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες του στο ΕΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου