Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΜΕΣΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΤΩΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

ΑΜΕΣΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΤΩΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ορίζεταιότι«στους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για τη συμπλήρωση του εβδομαδιαίου ωραρίου τους, αναγνωρίζεται η δαπάνη χιλιομετρικής αποζημίωσης, η δαπάνη διοδίων, σε περίπτωση χρησιμοποίησης ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου, ή το αντίτιμο των εισιτηρίων χρησιμοποιουμένων μέσων μαζικής μεταφοράς».

Είναι γεγονός πως μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών),πέραν του σχολείου της οργανικής τους θέσης ή της τοποθέτησής τους, μετακινούνται για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου, από δύο – και τέσσερις επιπλέον σχολικές μονάδες.

Η σημερινή χιλιομετρική αποζημίωση των 0,15 € ανά χιλιόμετρο, με τους σημερινούς μισθούς στο ναδίρ  και την οικονομική κρίση να μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο  το κόστος του καυσίμου που απαιτείται.

Η Πολιτεία οφείλει  ΑΜΕΣΑ να νομοθετήσει την αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης στο ποσό των 0,30 € ανά χιλιόμετρο προκειμένου να είναι ικανή η στοιχειώδης κάλυψη των καυσίμων, των συντηρήσεων, των φθορών κλπ.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για εργαζόμενους που μετακινούνται σχεδόν καθημερινά ( με δεδομένη την επικινδυνότητα που εμπεριέχει αυτό), για να υπηρετήσουν το λειτούργημά τους από άκρη σε άκρη του ,μεγάλου σε έκταση, νομού μας.

Λάρισα, 24/10/2022

 

Τ.Ε.  ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου