Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Σχολεια: Άλλαξε ημερομηνία έναρξης και ωράριο το Σεπτέμβριο

 


Σχολεία: Ριζικές αλλαγές έρχονται στο ωράριο ορισμένων βαθμίδων από το Σεπτέμβριο. Ποια η ημερομηνία που ανοίγουν τα σχολεία.

Η φετινή χρονιά τελείωσε και όλοι βρίσκονται τώρα σε ρυθμούς διακοπών.

Με το νέο σχολικό έτος όμως, έρχονται αλλαγές σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία σχετικά με το ωράριο και τροποποιείται κατά μία μέρα η ημερομηνία ανοίγματος για όλες τις βαθμίδες.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη

Παράλληλα έκανε δηλώσεις σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά η οποία όπως είπε για τους εκπαιδευτικούς θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα παιδιά αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία στις 12 Σεπτεμβρίου, αφού 11 Σεπτεμβρίου, όπου παραδοσιακά ξεκινάνε τα σχολεία, πέφτει Κυριακή.

Αλλάζει το ωράριο από το Σεπτέμβριο στα σχολεία

Νέα δεδομένα για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία, και συγκεκριμένα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά από τον Σεπτέμβριο, φέρνουν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα έχουν σχολούν προαιρετικά στις 17:30 σε μία προσπάθεια -όπως επισημαίνουν πηγές του Υπ. Παιδείας- ευθυγράμμισης του σχολικού και του επαγγελματικού ωραρίου.

Η χρονική επέκταση του ωραρίου για το Ολοήμερο στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά αποσκοπεί στη διευκόλυνση της συμμετοχής των γονιών, και δη των γυναικών, στην αγορά εργασίας, αλλά και στην εξισορρόπηση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας και η προεδρία της κυβέρνησης προετοιμάζουν εδώ και αρκετό καιρό. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει η πιλοτική εφαρμογή του στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως Ολοήμερα. Εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε περίπου 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, ενώ θα γίνουν επιπλέον προσλήψεις νηπιαγωγών και δασκάλων στα σχολεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν.

Στόχος για το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση είναι «η στήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών και των οικογενειών τους». Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν τίθενται κριτήρια για την πρόσβαση μαθητών στα ολοήμερα προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου