Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Ενημέρωση για την συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την Υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή και τον Γ.Γ. Αλεξ. Κόπτση.

 


Τη Δευτέρα 27/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την Υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή και τον Γ.Γ. Αλεξ. Κόπτση.

Πρώτιστα από την πλευρά της ΟΛΜΕ τέθηκε το θέμα των μόνιμων διορισμών και οι διαρροές περί γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού των αναπληρωτών, των μηδενικών διορισμών και των δεκάδων χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων κρίθηκε ως απαραίτητο να ζητηθούν μόνιμοι διορισμοί πέραν των εξαγγελθέντων 8.500 με ισότιμη κατανομή Α/θμιας- Β/θμιας.

 Παράλληλα τέθηκε το θέμα της αλλαγής του τρόπου διορισμού. Δηλώθηκε ρητά η προτεραιότητα επίλυσης του προβλήματος μέσα από την επαναφορά της κανονικότητας των μόνιμων διορισμών ανά έτος, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να λυθεί το πρόβλημα των υπαρχόντων αναπληρωτών. Στη συνέχεια είναι δυνατόν  να δοθεί η ευκαιρία στους νεότερους πτυχιούχους των καθηγητικών Σχολών να διεκδικήσουν μια θέση στη Δημόσια Εκπαίδευση.

  Στη συνέχεια τέθηκε το πρόβλημα των νεοδιόριστων συναδέλφων, οι οποίοι με σθένος διεκδικούν τη μείωση της διετούς παραμονής τους στον τόπο διορισμού και ζητούν να αναγνωριστεί η διδακτική τους προϋπηρεσία ως αναπληρωτών ως δημόσια, με παράλληλο άνοιγμα της πλατφόρμας για μεταθέσεις- αποσπάσεις.

  Στα ανωτέρω η Υφυπουργός δήλωσε πως ο αριθμός των προσλήψεων έχει κλειδώσει στις 8.500 και δεν θα απογοητευτούμε στην κατανομή, χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένη. Τις διαρροές περί γραπτού διαγωνισμού τις διέψευσε, ενώ όσον αφορά τις διαμαρτυρίες των νεοδιόριστων αποδέχθηκε πως υπάρχει κάποιο δίκαιο στα αιτήματά τους. Δήλωσε όμως πως αντίκεινται στον υπάρχοντα νόμο που τους διόρισε και τους παρέχει μόνιμη εργασία. Δεσμεύτηκε να μεταφέρει όλα αυτά στην Υπουργό και εάν υπάρξει κάποια αλλαγή θα μας ενημερώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου