Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Αξιολόγηση: Θέση «μάχης» απέναντι στο υπουργείο Παιδείας παίρνουν δάσκαλοι και καθηγητές

 Απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί - Απειλές του υπουργείου για κυρώσεις

Νέα «κόντρα» ανοίγουν οι εκπαιδευτικοί με το υπουργείο Παιδείας, αυτή τη φορά για την εφαρμογή του νόμου, που αφορά στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία-αποχή, από τις σχετικές διαδικασίες και καλούν τους δασκάλους και τους καθηγητές ν΄ απέχουν από την αξιολόγηση ενώ ετοιμάζονται και για δικαστικές προσφυγές.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Παιδείας, τους προειδοποιεί ότι η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης αποτελεί εκπλήρωση υπαλληλικού καθήκοντος και καθιστά σαφές ότι  "σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες». Οι εκπαιδευτικοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να τραβήξουν την υπόθεση αυτή στα άκρα, ενώ τα συνδικασλιστικά τους σωματεία υπογραμμίζουν ότι έχουν τηρήσει όλες τις προβλεπόµενες νοµικές διαδικασίες, που εξασφαλίζουν την νοµιµότητα της απεργίας- αποχής, καταθέτοντας σχετικό εξώδικο, µέσω νοµικού, στην Προεδρία της Κυβέρνησης και στα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονοµικών.

Η θέση του υπουργείου Παιδείας

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας, με σχετικό έγγραφο το οποίο υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, υπογραμμίζει ότι "η αξιολόγηση (εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών) αποτελεί μια διαδικασία εκπαιδευτικής ανατροφοδότησης προς το συμφέρον πρωτίστως των εκπαιδευτικών, των μαθητών/τριων, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου, εν γένει. Και τούτο διότι η συμμετοχή στην ως άνω διαδικασία στοχεύει στην αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και έχει βελτιωτικό χαρακτήρα». Κατόπιν αυτών το υπουργείο Παιδείας, καθιστά σαφές ότι «η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης αποτελεί εκπλήρωση υπαλληλικού καθήκοντος και υποχρέωση, η οποία απορρέει από τους με αριθμό 4692/2020 (Α’ 111) και 4823/2021 (Α’ 136) νόμους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες».

 

Νικολίτσα Τρίγκα

ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου