Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Προστατεύατε όσους τηρούν το νόμο

 

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ περιστατικό που καταγγέλθηκε στον Πειραιά, όπου γονείς, αρνητές του κορονοϊού, με τπ συνδρομή τπς Αστυνομίας έσυραν στο αστυνομικό τμήμα καθηγητές που δεν επέτρεπαν την είσοδο στο σχολείο μαθητών που δεν φορούσαν μάσκα και δεν είχαν υποβληθεί σε self test, προκαλεί χωρίς αμφιβολία οργή στην κοινή γνώμη. Παράλληλα, όμως, το γεγονός αυτό αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για τη νομική θωράκιση από την Πολιτεία και την προστασία απέναντι στους αρνητές όλων όσοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το νόμο που π ίδια η κυβέρνηση έχει θεσπίσει και τους καλεί να εφαρμόσουν, είτε αυτοί είναι εκπαιδευτικοί είτε ιδιώτες π,χ. στον κλάδο της εστίασης είτε οποιοιδήποτε καλούνται να ασκήσουν τον νόμιμο έλεγχο που αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, τα τεστ, τις μάσκες και τα υπόλοιπα μέτρα ατομικής και κοινωνικής προστασίας. 

ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εκπαιδευτικοί καλούνται να προσφέρουν το έργο τους σχετικά με τις επιθέσεις γονέων που αρνούνται να φορέσουν μάσκες τα παιδιά τους ή να κάνουν self test, επισημαίνει με ανακοίνωσή της π ΕΛΜΕ Πειραιά, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε γονέας αρνητής κορονοϊού σε διευθύντρια και υποδιευθυντή Γυμνασίου στα Καμίνια επειδή εφήρμοσαν το νόμο και αρνήθπκαν τπν είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μιας και δεν διέθετε self test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα. Το εξοργιστικό είναι ότι, όπως αναφέρεται, περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και τους οδήγησε στο Τμήμα, μπροστά στα μάτια μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ χρειάστηκε στη συνέχεια παρέμβαση του εισαγγελέα για να αφεθούν ελεύθεροι. 

ΕΙΝΑΙ σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί και όλοι όσοι προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο μέσα στην πανδημία είναι νομικά ανοχύρωτοι έναντι οποιουδήποτε αρνητή και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν αντιμέτωποι με την Αστυνομία. Θα πρέπει να υπάρξει ρητή οδηγία και από τις εισαγγελικές αρχές όταν γίνονται τέτοιου είδους μηνύσεις, όπως συμβαίνει δυστυχώς και στο χώρο του Τύπου, να επιλαμβάνεται εισαγγελέας ώστε να υπάρξει προστασία από αντιεμβολιαστές και δικομανείς που θα προσπαθήσουν να καταλύσουν το νόμο σέρνοντας τον κόσμο στην Αστυνομία και στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου