Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΥΤΕΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΥΟΜΕΝΟΥΣ: ΗΧΗΡΟΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ -ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ

 


ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ από τα βασικά. Αυτοί που πρέπει να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου είναι εκείνοι που τον παραβαίνουν και όχι εκείνοι που τον τηρούν. Όταν οι φανατικοί αρνητές του ιού και των εμβολίων (και των µασκών φυσικά) απειλούν, τραμπουκίζουν, βιαιοπραγούν ή παρακωλύουν το έργο δημόσιων και ιδιωτικών λειτουργών πρέπει να υφίστανται και τις απαραίτητες κυρώσεις. Εκ των ων ουκ άνευ φυσικά ότι δεν πρέπει επ' ουδενί να σύρονται σε αστυνομικά τμήματα στο πλαίσιο του αυτοφώρου ή να ταλαιπωρούνται σε δικηγορικά γραφεία οι εκπαιδευτικοί ή οι υγειονομικοί επειδή κάποιοι φανατικοί αντιεμβολιαστές αποφασίζουν να τους μηνύσουν µε κατηγορίες που περιλαμβάνουν ακόμα και… βασανισµό και εσχάτη προδοσία! Απέναντι σε αυτή την παράνοια πρέπει να υπάρχουν νοµικές ασφαλιστικές δικλίδες που να προστατεύουν τους πολίτες που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προασπίζουν τη δημόσια υγεία.

ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ περιστατικά που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορα σχολεία της χώρας, όπως στα Καµίνια και στη Θεσσαλονίκη, έχουν θορυβήσει την εκπαιδευτική κοινότητα, ωστόσο δεν είναι τα μοναδικά. Αντίστοιχες επιθετικές συμπεριφορές καταγγέλλονται και σε νοσοκομεία, µε συγγενείς βαριά νοσούντων ασθενών να προπηλακίζουν γιατρούς και νοσηλευτές και να αρνούνται να συναινέσουν σε απαραίτητες ιατρικές πράξεις, όπως η διασωλήνωση. Αυτά είναι φαινόμενα που δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά από µια ευνομούμενη Πολιτεία. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι πολύ σύντομα, όταν η θερμοκρασία πέσει και η κίνηση στην εστίαση μεταφερθεί από τους εξωτερικούς σε εσωτερικούς χώρους, θα βρεθούν αντίστοιχοι ανεξέλεγκτοι αρνητές που θα μπουκάρουν µε το έτσι θέλω ή που θα απειλούν τους δύστυχους υπαλλήλους που θα ζητούν το πιστοποιητικό νόσησης. ΓΙ' ΑΥΤΟ και είναι εξαιρετικά σημαντική και γενναία η παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή -µετά τη σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντιας Γιαννακοπούλου- µε την οποία ουσιαστικά ζητά από τους εισαγγελείς της χώρας να εξετάζουν αν οι μηνυτές -και όχι οι μηνυόμενοι- τελούν αξιόποινη πράξη και αν ναι, να διώκονται ποινικά! Πρόκειται για ένα ηχηρότατο µήνυµα της Δικαιοσύνης προς όλους εκείνους που παραβιάζουν -εκτός από τη λογικήτους νόμους, και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των υπολοίπων, συμβάλλοντας στη διασπορά του ιού.

 

Δέσποινα Κονταράκη

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου