Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, Ρετζέπ;



  • Προσπαθούμε να καταλάβουμε την σκοπιμότητα του διαλόγου που προτρέπει η Γερμανία, να γίνει μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, με στόχο να εκτονωθεί η ένταση στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Καταρχάς, η Τουρκία δεν προκαλεί μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, που είναι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί, επομένως, στο τραπέζι του διαλόγου να καθίσουν η Ελλάδα, η Τουρκία και η «μεσολαβήτρια» Γερμανία και να αποκλειστεί η Κύπρος, που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση από τον παρανοϊκό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα φερέφωνα της τουρκικής κυβέρνησης;
  • Η Γερμανική διπλωματία θεωρεί ότι, η κατάσταση στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο οφείλεται στη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; Είναι ανήκουστο η προεδρεύουσα χώρα στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καλεί ένα άλλο μέλος (την Ελλάδα) για «να τα βρει» με μία τρίτη χώρα (την Τουρκία), η οποία αμφισβητεί ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους της ευρωπαϊκής οικογένειας και το διεθνές δίκαιο; Πότε, δηλαδή, η ενωμένη Ευρώπη θα δείξει ότι έχει ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική; Και ότι αποτελεί «ασπίδα» των συμφερόντων των μελών της;
  • Είναι γελοίο να λέγεται πως ο παράφρων Ρ. Τ. Ερντογάν «συγκρατιέται» επειδή του ζήτησε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να κάνει «διάλογο» με την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας γνωρίζει, πολύ καλά, πως θα έχει σκληρό τίμημα οποιαδήποτε εμπλοκή με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, είτε στη θάλασσα, είτε στον αέρα, είτε στη στεριά. Το ίδιο ισχύει και για την κατάσταση στη Λιβύη, όπου συμμαζεύτηκε όταν οι Αιγύπτιοι τον προειδοποίησαν με στρατιωτική επέμβαση, αν συνεχίσει την ανήθικη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της αφρικανικής χώρας.
  • Ο Τούρκος πρόεδρος και τα «τσιράκια» του στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα και την Κύπρο ως «κακομαθημένα παιδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μακάρι, η Ελλάδα και η Κύπρος, να είχαν την ίδια προνομιακή οικονομική (και όχι μόνο) μεταχείριση που έχει η Τουρκία, ενώ δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!!
  • Θα είναι ανόητος ο Έλληνας πρωθυπουργός, αν δεχτεί να γίνει «τακτοποίηση» των δήθεν διαφορών με την Τουρκία στη Χάγη, ή σε κάποιο άλλο «τραπέζι διαλόγου». Ακόμα κι όταν αποσυρθούν από την ανατολική Μεσόγειο, τα ερευνητικά και πολεμικά πλοία της Τουρκίας. Για τα μόνα ζητήματα που πρέπει να προσφύγει η Ελλάδα στη Χάγη, καταγγέλλοντας την Τουρκία, είναι η διχοτόμηση της Κύπρου και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Αντί, λοιπόν, η Γερμανία να καλεί την Τουρκία να αποσύρει τα πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την κυπριακή Α.Ο.Ζ. (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), οφείλει να ζητήσει από το «χαϊδεμένο παιδί», να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις και τους εποίκους από το έδαφος ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλιώς θα υποστεί οικονομικές και πολεμικές συνέπειες. Κοντεύουμε να συμπληρώσουμε σχεδόν μισό αιώνα, ωστόσο ο διάλογος για το κυπριακό ζήτημα δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Πως θα κάνει διάλογο η Ελλάδα με τον ίδιο ανάλγητο συνομιλητή; Ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον γόρδιο δεσμό με το σπαθί του!
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου