Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Νίκη Κεραμέως: Τα σχολεία ανοίγουν στις 7 Σεπτέμβρη, εκτός απροόπτου

Yπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία με τις δραστικές αλλαγές από το Νηπιαγωγείο μέχρι το ΠανεπιστήμιοΣε ό, τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός παιδείας τόνισε πως αυτά θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, εκτός απροόπτου. «Παρότι η έναρξη μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7/9, ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση. Στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων για να περιοριστεί η τυχόν μετάδοση από ασυμπτωματικούς».


Η κα. Κεραμέως απηύθηνε έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές ως τα τέλη Αυγούστου. «Θα περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων, και οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα ληφθούν την 1/9» είπε.

Παράλληλα και οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου για τα Γενικά Λύκεια και τους Έλληνες του Εξωτερικού και στις 24 Σεπτεμβρίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας που ίσχυσαν και κατά την τακτική εξεταστική περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου