Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την έναρξης του σχολικού έτους.

Σήμερα Δευτέρα πρόκειται να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο για το πως θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές, μετά τη συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στις 16:00.
Παρά τις πληροφορίες που διακινούνται ότι συζητείται εκ νέου η ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους, πηγές του υπουργείου Παιδείας τόνιζαν πως με τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα, η απόφαση για έναρξη των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου δεν έχει αλλάξει.
Θέμα της συνέντευξης Τύπου της Δευτέρας που θα παραχωρήσει η κ. Κεραμέως θα είναι οι όροι έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό – ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από το υπουργείο Παιδείας, σχεδιάζονται τα εξής:
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών
  • Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι
  • Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων
  • Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού και τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις με τις λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν όλες τις εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Άγνωστο παραμένει  τι θα γίνει με την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη άνοιξη, και το εάν -και πώς- θα έχει επικουρικό ρόλο με την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου