Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Σ. Ζαχαράκη: Θα φτιάξουμε ένα Πρότυπο και ένα Πειραματικό σχολείο στην έδρα κάθε περιφερειακής ενότητας

Σοφία Ζαχαράκη: Η αξιολόγηση μετά από επιμόρφωση δεν θα πρέπει να φοβίζει τους εκπαιδευτικούςΗ υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, «Άρση της αδικίας, διατήρηση της διασύνδεσης του Μαράσλειου Δημοτικού Σχολείου με το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Πλάκας», απάντησε ότι η ηγεσία του Υπουργείου έχει ήδη εκπονήσει ένα πρόγραμμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.
Ειδικότερα, η κα Ζαχαράκη ανέφερε τα εξής: «Θα δείτε πολύ σύντομα, εντός μάλιστα εύλογου χρονικού διαστήματος, θα έλεγα, το πλήρες πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τα Πρότυπα και Πειραματικά τα οποία ενισχύουμε. Στόχος μας είναι να υπάρχει ένα Πρότυπο και ένα Πειραματικό σχολείο στην έδρα κάθε περιφερειακής ενότητας».

Σε δεύτερο χρόνο η υφυπουργός αναφέρθηκε στις μέχρι στιγμής κινήσεις από πλευράς ηγεσίας του υπουργείου για την στήριξη και ανάδειξη των σχολείων αυτών.

Αυτές είναι οι 4 δράσεις για την στήριξη των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων

  • Οργανώθηκαν τα ΕΠΕΣ. Άνθρωποι δίνουν αυτή τη στιγμή εθελοντικά τον χρόνο τους και την ενέργειά τους στα συμβούλια αυτά για να βοηθήσουν το κάθε σχολείο, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν τους ομίλους τους, να κάνουν τα προγράμματά τους και να προσδώσουν στα παιδιά που έχουν επιλέξει αυτά τα σχολεία τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία τους έκαναν να τα επιλέξουν κιόλας.
  • Ετοιμάζεται το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο, θα προσδώσει πάλι αυτήν την ιδιαίτερη επιστημονική αξία και παιδαγωγική σκοπιμότητα σ’ αυτά τα σχολεία διαφορετικών βαθμίδων.
  •  Θα διατηρηθεί η διασύνδεση του Μαρασλείου Δημοτικού Σχολείου με το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Πλάκας με στόχο για το σύνολο της διασύνδεσης όλων των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου