Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Πρόγραμμα επιμόρφωσης «μαμούθ» για εκπαιδευτικούς , προϋπολογισμού 14 εκ ευρώ


Κονδύλι , ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ (13.930.608,38 €), ενέκρινε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών , καθώς και των στελεχών εκπαίδευσης .
Πρώτα 6 πεδία εφαρμογής της επιμόρφωσης θα είναι:
βασικοί εγγραμματισμοί (γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες),
νέα προγράμματα σπουδών και νέο εκπαιδευτικό υλικό,
εισαγωγική επιμόρφωση νεοδιορισθέντων,
θέματα μαθητείας και μαθηματικών-φιλολόγων ΕΠΑΛ,
νέες θεματικές,
αλλά και διαφοροποιημένη διδασκαλία, ώστε οι εκπαιδευτικοί μας να ανταποκρίνονται στην ετερογένεια των παιδαγωγικών αναγκών όλων ανεξαιρέτως των μαθητών.

Υπουργείο Παιδείας « Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η διαδικασία επανέρχεται με ταχείς ρυθμούς και ισχυροποιείται, με στόχο την ουσιαστική μετάβαση σε ένα σύγχρονο μοντέλο επιμόρφωσης».
Ειδικότερα, δημιουργούνται επιμορφωτές-πολλαπλασιαστές που θα υλοποιούν ενδοσχολικές επιμορφώσεις σε δίκτυα σχολείων, καθώς και έναν συνδυασμό δια ζώσης και εξ αποστάσεως δραστηριοτήτων, σε συνεχή επαφή με τον εκπαιδευτικό και την σχολική τάξη.
Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινάμε δυναμικά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας, καθώς και των στελεχών εκπαίδευσης, μετά από πολλά χρόνια ανεπαρκούς επιμόρφωσης.
Οι δράσεις που προγραμματίζονται και υλοποιούνται, εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και έχουν ως εξής αναλυτικά:
Α. Επιμορφωτικές Δράσεις που προγραμματίζονται για εξειδίκευση ως χρηματοδοτούμενες Πράξεις:
– Βασικοί εγγραμματισμοί στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες
Η δράση αυτή, διάρκειας ως τις 31/12/2022, πραγματοποιείται για πρώτη φορά, σε σύμπραξη με πανεπιστημιακά τμήματα, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 3.800.000 €.
Η πρωτοβουλία στοχεύει στη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών, όπως καταγράφονται και στα αποτελέσματα διαγωνισμού της PISA.
Η μη χρηματοδοτούμενη, παρεχόμενη από Πανεπιστήμια της χώρας, πιλοτική εφαρμογή θα αρχίσει από την 1/4/2020 και θα αφορά 15.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου