Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Η Υπουργός Παιδείας για διορισμούς, άδειες και δικαιώματα αναπληρωτών, επιμόρφωση, κατάργηση αργίας Τριών Ιεραρχών


kerameosΗ Νίκη Κεραμέως τόνιζοντας πως είναι η πρώτη φορά που γίνονται διορισμοί στον τομέα της ειδικής αγωγής σημείωσε πως με αυτούς τους διορισμούς καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών

Σχετικά με τους 10.500 διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι διαδικασίες ήδη έχουν ξεκινήσει και προσδιόρισε σε χρονικό ορίζοντα διετίας την πραγματοποίησή τους.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πότε θα πάψει να υφίσταται το καθεστώς των αναπληρωτών η Νίκη Κεραμέως σημείωσε:


«Κοιτάξτε, γι’αυτό ακριβώς γίνονται μόνιμοι διορισμοί, οι οποίοι δεν έχουν γίνει πάνω από δέκα χρόνια. Είμαι σε θέση να σας πω καταρχήν ότι κοιτάμε την βελτίωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και επίσης μπορώ να σας πω ότι κινούμε διαδικασίες για να μπορούν να προσλαμβάνονται πιο νωρίς. Η διαδικασία θα γίνεται πιο νωρίς.»

Σχετικά με τις άδειες των αναπληρωτών

Επίσης ανέφερε σχετικά με τις άδειες ( ασθένειας, γέννησης παιδιού..) ότι: «Κοιτάμε για βελτίωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών διότι υπάρχουν ζητήματα εργασιακών δικαιωμάτων με ένα πλαίσιο πολύ περιοριστικό» Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Η πολιτεία δεν έχει κάνει το χρέος της απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Επανεκκινούμε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Θεωρούμε ότι αυτό είναι πρώτιστο μέλημά μας να εκπαιδεύσουμε σωστά να επιμορφώσουμε τους εκπαιδευτικούς και να μην επαφίεται ( η επιμόρφωση) στον κάθε εκπαιδευτικό.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν οι εκπαιδευτικοί θέλουν την επιμόρφωση η Υπουργός απάντησε ότι βεβαίως το θέλουν και είναι προς τιμήν τους.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες

Επανερχόμαστε στο καθεστώς που ίσχυε προηγουμένως όπου γινόντουσαν εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι Τρεις Ιεράρχες είναι μια πάρα πολύ σημαντική εορτή την οποία εορτάζαμε όλα τα χρόνια στο σχολείο και γινόντουσαν εκδηλώσεις. Το να έχεις απλά μια αργία χωρίς να γιορτάζεται τίποτα θεωρούμε ότι δεν εξυπηρετεί κανέναν στόχο.

Σύμφωνα με την Υπουργός Παιδείας οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από φέτος.

Επανεργοποίηση της Τράπεζας Θεμάτων

Θεωρούμε πολύ σημαντικό πόσο μάλλον που εφεξής θα μετράει η επίδοση του μαθητή για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο. Ο σχεδιασμός είναι σε ένα μικρό ποσοστό για την αρχή να μετράει η επίδοση του μαθητή. Θα έρθουν όλα αυτά σε νομοθετήματα Το αρνητικό των Πανελλαδικών Οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πολλά θετικά έχουν όμως και αρνητικά. Οι πανελλαδικές συνιστούν την αποτύπωση μιας στιγμής. Κρίνεται το μέλλον ενός παιδιού από μία εξέταση λίγων ωρών.Τι λέμε για αυτό. Πρέπει να δώσουμε στο λύκειο τον αυτόνομο παιδαγωγικό του ρόλο, άρα θα μετράει η επίδοση σε ένα βαθμό για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένας κοινός βαθμός δυσκολίας μαθημάτων σε όλη την χώρα, είτε είσαι στην Αθήνα, στην Κρήτη, την Κέρκυρα. Άρα Υπάρχει μία τράπεζα θεμάτων που μελετάει το ΙΕΠ.

Για την τράπεζα θεμάτων Αρβανιτόπουλου – Λοβέρδου


Υπήρξαν ζητήματα γενικότερα με την τράπεζα θεμάτων, υπήρξαν θετικά και αρνητικά. Το ΙΕΠ μελετάει και τα αρνητικά προκειμένου να φέρουμε μια βελτιωμένη έκδοση.

Για τη φετινή τρίτη Λυκείου

Για την τρίτη Λυκείου έχουμε ανακοινώσει από πέρυσι πως θα υπάρξουν τα ίδια δεδομένα. Γι’ αυτό μάλιστα κα Μαυραγάνη για αυτό το λόγο δεν επιφέραμε και σαρωτικές αλλαγές στην Τρίτη Λυκείου, από σεβασμό στην προσπάθειά τους.»

Πότε θα υπάρξουν οι αλλαγές

Για τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη λυκείου και για τα παιδιά της δευτέρας λυκείου που θα μπουν θα υπάρξουν αλλαγές. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Θα φέρουμε προσεχώς τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά και θα αφορά το νέο σχολείο που οραματιζόμαστε

Νέες θεματικές – μαθήματα

Εισάγουμε μαθήματα όπως εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεβασμός στον άλλον, καταπολέμηση εξαρτήσεων, αλκοολ τσιγάρων, ναρκωτικών. Αυτά δεν θα είναι στην ευέλικτη ζώνη. Θα είναι στο υποχρεωτικό πρόγραμμα. Και η κυκλοφοριακή αγωγή

Για το καθεστώς των αναπληρωτών και το πότε θα πάψει να υφίσταται

Κοιτάξτε, γι’αυτό ακριβώς γίνονται μόνιμοι διορισμοί, οι οποίοι δεν έχουν γίνει πάνω από δέκα χρόνια. Είμαι σε θέση να σας πω καταρχήν ότι κοιτάμε την βελτίωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και επίσης μπορώ να σας πω ότι κινούμε διαδικασίες για να μπορούν να προσλαμβάνονται πιο νωρίς. Η διαδικασία θα γίνεται πιο νωρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου