Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Παρέμβαση Κικινή στη Βουλή : “Εφαρμόστε το Ενωσιακό Δίκαιο. ΝΑΙ στη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών”

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Δεν δεχόμαστε την υποβάθμιση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων» τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τα άρθρα που προστέθηκαν στο σχέδιο νόμου μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης. «Καλούμαστε εδώ να τοποθετηθούμε για άρθρα που δεν υπήρχαν στη δημόσια διαβούλευση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το άρθρο 50 για τους πτυχιούχους των κολεγίων, ο Θανάσης Κικινής υπογράμμισε πως «η Ομοσπονδία μπορεί να αντιληφθεί την ανάγκη να προσαρμοστεί η Ελλάδα στο ενωσιακό δίκαιο, αλλά γιατί υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία στο ενωσιακό δίκαιο;» διερωτήθηκε και υπνεθύμισε πως στην ελληνική νομοθεσία δεν προστατεύονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντίθετα υπάρχουν διακρίσεις ως προς τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα…Σχετική αναφορά είχε καταθέσει στην Κομισιόν η ΔΟΕ.
Πρότεινε επίσης να αποσυρθεί η ρύθμιση και να δημιουργηθεί μια ευρεία επιτροπή όλου του εκπαιδευτικού και πολιτικού φάσματος ώστε η Ελλάδα και να εναρμονιστεί με την Ε.Ε. αλλά ταυτόχρονα να προστατευθεί ο πυρήνας της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου