Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Τολμά και μιλά ο πρωθυπουργός του μουσαμά


Τολμά και μιλά ο πρωθυπουργός του μουσαμάΟ τέως πρωθυπουργός προσερχόμενος στην συνάντηση που είχε με τον τέως δήμαρχο, στην Θεσσαλονίκη, είπε αστειευόμενος: «ήρθα με το μετρό γι΄αυτό άργησα».
Εννοείται, πως αν χρησιμοποιούσε τις αστικές συγκοινωνίες του Στ. Παππά δεν θα έφτανε ποτέ στο ραντεβού.
Συγχρόνως, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε μεγάλο πανό με το σύνθημα «η πολιτιστική κληρονομιά δεν παραδίδεται στους εργολάβους».
Είναι γεγονός πως αυτά που ζούμε στην Θεσσαλονίκη εδώ και δύο ημέρες χαρακτηρίζονται από το ψέμα, την υποκρισία και την επιθετικότητα.
Ζούμε έναν Τσίπρα του 2014.

Βέβαια, επειδή το 2019 δεν είναι 2014 και επειδή, εν τω μεταξύ, έχει μεσολαβήσει μια συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινή γνώμη αντιμετωπίζει τον τέως πρωθυπουργό με μια συγκατάβαση και μια συμπάθεια, όπως αντιμετωπίζουμε έναν αναξιοπαθούντα.
Ο Α. Τσίπρας προκαλεί με αυτά που λέει και αυτά που κάνει σε άλλους λύπηση, σε άλλους γέλια.
Κανένας πολίτης δεν μπορεί να ξεχάσει τα εγκαίνια του μετρό Θεσσαλονίκης με τους μουσαμάδες. Κανένας δεν μπορεί να λησμονήσει τον συρμό—«φάντασμα» που όπως εμφανίσθηκε, έτσι εξαφανίσθηκε.
Και βέβαια κανένας πολίτης της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να ξεχάσει την ταλαιπωρία που υπέστη, από τον σοσιαλιστικό οίστρο της οικογένειας Παππά, με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.
Και τα αρχαία; Οι Συριζαίοι αίφνης θυμήθηκαν τον αρχαίο πολιτισμό. Οι Συριζαίοι αίφνης ενδιαφέρθηκαν να μην χαθούν τα αγάλματα και οι κατασκευές στον επίμαχο πλέον σταθμό Βενιζέλου.
Μεγάλη η υποκρισία τους. Κανένας δεν λησμονεί την ευκολία με την οποίαν έθαψαν την Αμφίπολη, για να μην στενοχωρήσουν τους Σκοπιανούς, με τα ευρήματα που πιθανόν θα έρχονταν στην επιφάνεια.
Αλλά τα είπαμε και θα τα ξαναλέμε.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τον κυνισμό, το ψεύδος και την επιθετικότητα εγγεγραμμένα στο ιστορικό γονιδίωμα τους. Δεν αλλάζουν, όσο και αν διάφοροι αφελείς ή πολιτικοί απατεώνες επιχειρούν να μας παρουσιάσουν μια σοσιαλδημοκρατική μετάλλαξη τους.
Σε κάθε ευκαιρία μας αποδεικνύουν πως παραμένουν αυτό που ήταν πάντα.
Ο Α. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως ενδιαφέρονται για το μετρό και τις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων. Οι μουσαμάδες και ο ΟΑΣΘ, αυτό αποδεικνύουν.
Ο Α. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως ενδιαφέρονται για την ανάδειξη και συντήρηση των αρχαιολογικών μας ευρημάτων.
Το ενδιαφέρον τους είναι υποκριτικό και ενταγμένο στην εξυπηρέτηση των πολιτικών τους συμφερόντων ή των συμφερόντων συγκεκριμένων ολιγαρχών.
Βλέπε Αμφίπολη, βλέπε Ελληνικό.
Είναι ολοφάνερο πως με το θράσος και τον κυνισμό θα συνεχίσουν να πορεύονται. Όσοι καλοπροαίρετοι, μέσα στην Νέα Δημοκρατία, πιστεύουν πως μπορεί να συνεννοηθούν με αυτούς τους ανθρώπους, πλανώνται.
Όσοι ευήθεις νομίζουν πως με τον Α.Τσίπρα και την συγκεκριμένη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να υπάρξει ήπιο πολιτικό κλίμα, διαπράττουν τραγικό πολιτικό λάθος, που θα το πληρώσουν.
Ο πρωθυπουργός του «μουσαμά» θα συνεχίσει να προκαλεί γιατί αυτό έμαθε στα κομματικά φροντιστήρια και στις καταλήψεις.
Από αυτούς τους ανθρώπους μην περιμένετε πολιτικό πολιτισμό και συναίνεση.

Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου