Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Απαράδεκτη, διχαστική και συκοφαντική η ανακοίνωση του Ι.Ε.Π.


            
Οι Επιστημονικές Ενώσεις των Φυσικών Επιστημών καλούν σε κοινή συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης που αφορά.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται:
Μετά την απαράδεκτη, διχαστική και συκοφαντική ανακοίνωση του ΙΕΠ εναντίον των Ενώσεων των Φυσικών Επιστημών, οι Επιστημονικές Ενώσεις των Φυσικών Επιστημών  καλούν τους δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα Εκπαίδευσης σε κοινή συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης που αφορά:

Στις  προτεινόμενες αλλαγές στην ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο προτεινόμενο σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στη θέση των Φυσικών Επιστημών στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα στην απάντηση στην ανακοίνωση του ΙΕΠ.
Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27-ΑΘΗΝΑ.
Παρακαλούμε για την κάλυψη της συνέντευξης τύπου.
Τι ανακοίνωσε το ΙΕΠ
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) περνά στην αντεπίθεση κατά των επιστημονικών ενώσεων των μαθηματικών και των καθηγητών φυσικών επιστημών, που διαμαρτύρονται για το «κόψιμο» των μαθημάτων τους από τις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, να υποβαθμιστούν.
Τα επιχειρήματα του ΙΕΠ κινούνται πάνω στους άξονες ότι δεν υποβαθμίζεται η διδασκαλία ενός μαθήματος όταν αυτό δεν εξετάζεται στο τέλος της χρονιάς και ότι υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι αξιολόγησης των μαθητών. Ωστόσο, το ΙΕΠ δεν τεκμηριώνει επαρκώς την απόφαση για το ποια και πόσα μαθήματα πρέπει τελικά να εξετάζονται. Τέλος, σκωπτικά σχόλια προκαλεί η αποστροφή της ανακοίνωσης του ΙΕΠ ότι ο υπουργός Παιδείας λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου