Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΟ 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ: Χωρίς δάσκαλο 20 μαθητές στη Γλυφάδα



ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ να θεσπίζει ολοήμερο σε όλα τα δημοτικά σχολεία αλλά ακόμα και τέλη Οκτώβρη να μη λειτουργεί μεγάλο ποσοστό αυτών ακόμα και σε μεγάλες περιοχές της Αττικής φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία.

Ακόμα και στην πρωινή ζώνη όμως εντοπίζονται τεράστια κενά, αφού το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε απόσπαση δασκάλου χωρίς να φροντίσει να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε! Το θέμα έφερε στο φως ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας ζητάει λύση για το 11 ο Δημοτικό Γλυφάδας, στο οποίο 20 μαθητές έχουν χάσει πάνω από 30 διδακτικές ώρες γιατί ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί ο δάσκαλος που έφυγε.

Στα ολοήμερα


Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική στα ολοήμερα των δημοτικών σχολείων, όπου τα περισσότερα υπολειτουργούν, μερικά μάλιστα δεν λειτουργούν καθόλου. Με σκόρπιες προσλήψεις αναπληρωτών τις τελευταίες μέρες το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταφέρει να καλύψει τα κενά, με το θεσμό να υποβαθμίζεται.

Βέβαια, χθες η ηγεσία έσπευσε να ενημερώσει με δελτίο Τύπου ότι οι προσφυγές των ειδικοτήτων σε δασκάλους δεν δικαιώθηκαν από το ΣτΕ και πλέον μπορούν στις ειδικότητες να προσλαμβάνονται δάσκαλοι. Υπενθυμίζεται ότι η κάλυψη των θέσεων ειδικοτήτων από δασκάλους εισήχθη επί υπουργίας Νίκου Φίλη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ορίζοντας ότι τα μαθήματα Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής και Φυσικής Αγωγής μπορούν να γίνονται και από δασκάλους όπου υπάρχει ανάγκη.

Η απόφαση του ΣτΕ λύνει τα χέρια του υπουργείου Παιδείας, δυσκολεύει όμως την πρόσληψη αναπληρωτών ειδικοτήτων, μιας και πλέον θα επιλέγεται η κάλυψη των θέσεών τους από δασκάλους, προς εξοικονόμηση πρόσληψης αναπληρωτών.

ΕΛ. ΟΙΚ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου