Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Αγρίνιο-Μεσολόγγι: Αντιδράσεις για τις κληρώσεις των σημαιοφόρων (Ηχητικό)

Αγρίνιο-Μεσολόγγι: Αντιδράσεις για τις κληρώσεις των σημαιοφόρων (Ηχητικό)Σε τέσσερις περιπτώσεις κληρώθηκαν μαθητές Ρομά και ένας αλλοδαπός χωρίς να είναι οι καλύτεροι μαθητές
Αντιδράσεις –σε μεμονωμένο για την ώρα επίπεδο- από γονείς μαθητών Δημοτικών σχολείων του Αγρινίου και άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, έχουν προκληθεί για το νέο σύστημα των παρελάσεων – κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο 28η Οκτωβρίου– κατά το οποίο οι σημαιοφόροι, οι παραστάτες (για μαθητές της Στ’ Τάξης) ακόμα και οι καταθέτες στεφάνων, θα αναδειχθούν από κλήρωση.
Σύμφωνα λοιπόν με το νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας ο ορισμός σημαιοφόρων και
παραστατών στην Στ τάξη του δημοτικού για τις παρελάσεις, θα γίνεται κατόπιν κληρώσεως, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του κάθε σχολείου ανεξαιρέτως απόδοσης ή εθνικότητας. Η απόφαση αυτή δημιούργησε αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στους εκπαιδευτικούς κύκλους.
Σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, γονείς διαμαρτυρήθηκαν στις Διευθύνσεις σχολείων, καθώς από την κλήρωση αναδείχθηκαν να κρατήσουν τη σημαία μαθητές Ρομά και σε μία περίπτωση αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, χωρίς να είναι οι καλύτεροι μαθητές.
Υπάρχουν μάλιστα φόβοι, ότι πολλοί γονείς για το λόγο αυτό, δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να λάβουν μέρος στην παρέλαση, για λόγους διαμαρτυρίας.
Οι διαμαρτυρίες αυτές έχουν γνωστοποιηθεί και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία συνιστά ψυχραιμία ώστε οι αντιδράσεις να μην ξεφύγουν από τα όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου