Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ TIΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



Το ότι κάποιος είναι καλός εκπαιδευτικός δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι κάνει και για τη θέση του διευθυντή .

Με το παραπάνω επιχείρημα προσπάθησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου να απαντήσει στους υπαινιγμούς του κυβερνητικού βουλευτή Γιώργου Παπαηλιού για διάτρητο σύστημα αξιολόγησης και περίεργες μοριοδοτήσεις στη διαδικασία της συνέντευξης κατά τις κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων στην Αρκαδία.


Το γεγονός ότι κατά την επιλογή διευθυντών στην Αρκαδία αρκετοί από τους έσχατους έγιναν πρώτοι και το αντίστροφο εξακολουθεί να εγείρει εύλογες απορίες. Υπήρξαν και επιλογές οι οποίες έγιναν αξιοκρατικά όμως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, επικαλούμενος περιπτώσεις στις οποίες εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν αρκετά μόρια στα αντικειμενικά κριτήρια πάτωναν στις συνεντεύξεις και το αντίστροφο. Εξ ορισμού, όσο κανείς και να τις κάνει δομημένες, οι συνεντεύξεις ενέχουν ένα στοιχείο υποκειμενισμού είπε αρχικά ο κ. Γαβρόγλου. Ο υπουργός έδειξε να έχει άγνοια για τα περιστατικά που κατήγγειλε ο κυβερνητικός βουλευτής, παραδέχθηκε ωστόσο ότι τα περιθώρια αντίδρασης του υπουργείου είναι περιορισμένα, κι αυτό λόγω της ανεξαρτησίας των Επιτροπών Κρίσεων. Οι επιτροπές που κάνουν τις συνεντεύξεις αποτελούν μια "ιδιαίτερη αρχή", όπως ονομάζεται, όπου οι αποφάσεις τους δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο.

Δεν μπορεί το υπουργείο και καλώς, κατά τη γνώμη μας να έρχεται εκ των υστέρων και να λέει "έκανες λάθος σε αυτή την περίπτωση" ή "δεν έκανες λάθος στην άλλη περίπτωση" είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου