Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Κέλλας: «Σταματήστε το μαρτύριο της σταγόνας για τους μαθητές των ΕΠΑΛ»

«Το υπουργείο Παιδείας έχει υποβάλει πλήθος μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε ένα ιδιότυπο μαρτύριο σταγόνας. Αρχικά, άφησε εκτός σχολικής διαδικασίας ολιγομελή τμήματα σε δεκάδες Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, στερώντας από τους μαθητές το δικαίωμα να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Υπαναχώρησε, στη συνέχεια, εγκρίνοντας τη λειτουργία των περισσότερων ολιγομελών τμημάτων. Εκτός λειτουργίας, όμως, παραμένουν τρία τμήματα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας και το ΕΠΑΛ Φαρσάλων.

Καλούμε τον Υπουργό να υπογράψει την έγκριση λειτουργίας και των συγκεκριμένων τμημάτων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.»
Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, την απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, σχετικά με τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια. Υπενθυμίζεται ότι ο Λαρισαίος πολιτικός είχε καταθέσει σχετική ερώτηση, ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου