Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΠΕΚΑΠ-Σχετικά με δημοσιεύματα για αλλαγές στη Β ΓΕΛ




Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δημοσιεύματα για αλλαγές στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Β ΓΕΛ


Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Β Τάξης του Γ.ΕΛ., η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) σημειώνει ότι έχει καταθέσει τις ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις της για την αναβάθμιση του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, στους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας. Συγκεκριμένα το Προεδρείο της Ένωσης παρουσίασε τις προτάσεις στην ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Ε.Μ.Υ. της Βουλής (Φεβρουάριος 2017), στον Αντιπρόεδρο του Ι.Ε.Π. κο Π. Χαραμή (Μάιος 2017) και στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., κο Γ. Αγγελόπουλο (Ιούνιος 2017).


Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση της Π.Ε.Κ.ΑΠ. αποτελεί η ανάγκη διδασκαλίας μαθήματος Πληροφορικής σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στο Λύκειο. Επιπρόσθετα, όσον αφορά τον τρόπο πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., τονίζουμε ότι οι υποψήφιοι όλων των Τμημάτων Πληροφορικής και των συναφή, θα πρέπει να εξετάζονται στο μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε. Προγραμματιστικό Περιβάλλον» για την εισαγωγή τους.

Ευελπιστούμε ότι οι απόψεις μας θα εισακουσθούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με μοναδικό σκοπό και στόχο την ουσιαστική ενίσχυση του ψηφιακού και πληροφορικού γραμματισμού της νέας γενιάς.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου