Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Εγώ δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ αλλά…

Εγώ δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ αλλά…Εάν η Ν.Δ. δεν "συλλέξει" και μετακινούμενους Πασόκους, που προσφέρουν "εκλογικές υπηρεσίες" σε κόμματα, ούτε με αυτοδυναμία θα κυβερνήσει.

Είναι κωμικές αλλά, ταυτόχρονα, και τραγικές για τη χώρα και την κατάντια της, οι εικόνες από τα μεγάλα και μικρά ερπετά... που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν αναφέρομαι στα "ερπετά" που με την κοιλιά τους και τα κέρατά τους... γλύφοντας και έρποντας χώνονται και αναρριχώνται σε κόμματα και κυβερνήσεις.

Αναφέρομαι στους καθημερινούς. Στους προσφερόμενους "για κάθε χρήση" προς το κόμμα που πρόκειται να ψηφίσουν. Ανεξαρτήτως ιδεολογίας...

Κρατικοί υπάλληλοι, κατά βάση, που βρίσκουν, χωρίς κανένα ζόρι, λόγους να αναθεματίσουν την Ν.Δ. πότε γιατί είχε τον καταραμένο μνημονιακό Σαμαρά, πότε γιατί την πατήσαμε με τον αμίλητο βούδα της Ραφήνας (όπως λένε τον Καραμανλή) και (σήμερα) γιατί η Ν.Δ. εμπιστεύθηκε τον Κούλη...

Πρόκειται για τους, εκατοντάδες χιλιάδες, "φανατικούς ιδεολόγους" ιθαγενείς ψηφοφόρους ( ανάμεσά τους και οι χορευτές του Συντάγματος) που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να φτύνουν εκεί που έγλυφαν πριν ένα χρόνο γιατί μυρίζονται θεσούλα ή θεσάρα στο κράτος.

Οι δημοσκοπήσεις τους εντοπίζουν ανάμεσα στους μετακινούμενους. Στους αναποφάσιστους .Και στους "δεν ξέρω δεν απαντώ…".

Χρησιμοποιώ την λέξη ανάμεσα γιατί , προς θεού, δεν είναι όλοι οι αναποφάσιστοι ή οι εξαπατημένοι και σήμερα αγανακτισμένοι σαν τα μούτρα των "πελατών των κομμάτων" . Όλων των κομμάτων και ιδεολογιών (πλην του ΚΚΕ βεβαίως).

Αλλά τι να πεις (για παράδειγμα) για το κάπου 3% των ΑΝΕΛ. Πόσο "ανεξάρτητοι Έλληνες" πιστεύουν ότι είναι …. Ποια είναι σήμερα η ιδεολογία που τους κάνει να παραμένουν στους ΑΝΕΛ αν δεν είναι αυτά που περιγράφω παραπάνω… Μακάρι όμως να ήταν μόνο αυτοί.

Αλλά ποια χαρακτηριστικά έχουν οι "επαγγελματίες ιδεολόγοι" της συμφοράς .Και πως μπορείς να τους ξεχωρίσεις από τους πραγματικά εξαπατημένους ψηφοφόρους και τους αναμφίβολα αγανακτισμένους.

Κυρίως από την γελοιότητα των επιχειρημάτων τους όπως αυτό του τίτλου ,του σημερινού μου σημειώματος," Εγώ δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ αλλά…".

Η ουσία αρχίζει μετά το "αλλά…" . Ρίχνουν ένα ψιλό υβρεολόγιο στον ΣΥΡΙΖΑ "…τον μπήξε … τον δείξε… που πρόδωσε την αριστερά" και αρχίζουν να "λούζουν" τους "άλλους" .Τους "παλιούς" .

Χρησιμοποιούν όμως πιστά αντίγραφα κοσερβαρισμένων συνθημάτων του ΣΥΡΙΖΑ!!! Αυτά που προβάλλει ,ξανά, μπας και ανακόψει την κατρακύλα προς το 3-4% .

Γιατί το κάνουν; Στην κατάσταση που βρισκόμαστε ποντάρουν προφανώς και στο σενάριο –Τσίπρα, για εκλογές το 2019 . Και με την "λογική" που διαθέτουν εκτιμούν πως και ότι είναι νωρίς να σταματήσουν να "λούζουν" τους "άλλους" ..

Άλλη βασική "ιδιότητα" τους είναι ο λόγος της μετακίνησή τους ,από κόμμα σε κόμμα. Ότι εκεί θα βρουν την φαυλότητα που αναζητούν και η ιδεολογία ας κουρεύεται…

Παράδειγμα οι Πασόκοι . Δεν χρειάζεται να διεισδύσουμε στις αιτίες του ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ . Δεν πρόκειται για μετακίνηση . Εδώ έχουμε το " άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…".

Τον ακούσατε προχθές και τον "βαθύ" Πασόκο Τσοχατζόπουλο. Έχασε τα πάντα αλλά όχι τα λογικά του… Μας πέταξε ένα η "νέα αριστερά" και την έριξε την βουτιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο απλά…

Το 10-13% όμως της Ν.Δ. που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ,επειδή ο Τσίπρας θα του καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ ,θα πήγαινε τον κατώτατο στα 751 ευρώ , θα επέστρεφε τις συντάξεις που κουρεύτηκαν και θα διόριζε κάθε πικραμένο στο νέο αριστερό κράτος ( ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι η χώρα χρωστάει 320 δισεκ. ευρώ και οι δανειστές μας χορεύουν) πώς να τους χαρακτηρίσεις αγανακτισμένους….
Πρόκειται σαφέστατα για φαύλους… Έστω και αν είναι κάποιο 6-8% από το 13-15% . Η φαυλότητα δεν ζυγιάζεται με ποσοστά…

Αυτά είναι τα "ερπετά" που σιγά-σιγά σέρνονται προς την νέα κατάσταση. Αυτά είναι που βγάζουν ακράτητο γέλιο όταν σχολιάζουν, αντιγράφοντας το "στιλ" της νομενκλατούρας του ΣΥΡΙΖΑ που καρπώθηκε τον ψήφο τους...

Αυτοί θα ρίξουν και τυχόν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. Γιατί αυτοί θα δώσουν την αυτοδυναμία. Είναι όμως λύση το άνοιγμα (μέσω ΠΑΣΟΚ) στους "επαγγελματίες αριστερούς" ή οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη κατάντια; Ίσως να είναι καλύτερα από τον κίνδυνο ακυβερνησίας όταν η χώρα βρίσκεται σε κάποια πορεία. 
Άλλωστε "λύσεις" σαν αυτές θα εξαφανιστούν (να είμαστε βέβαιοι) όταν (τελικά) η κρίση θα μας διδάξει πως δεν μπορούμε να δανειζόμαστε για να συντηρούμε την φαυλότητα.


Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου