Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ




Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ

  
Καθαιρέθηκε από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Φραγκίστας, που κατηγορήθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείo.
Η συνάδελφος Γεωργία Καφίδα υπηρετεί στο ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας-ένα μικρό σχολείο σε δύσκολη γεωγραφικά περιοχή- 16 χρόνια, από τότε που αυτό δημιουργήθηκε.


Η απαλλαγή απο τα καθήκοντά της θα αποβεί εις βάρος των εκπαιδευτικών και της πληρέστερης εκπαίδευσης των μαθητών της απομακρυσμένης αυτής περιοχής της Ευρυτανίας. Η ηθική και υπηρεσιακή της καταδίκη δε θα βοηθήσει κανέναν.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η λειτουργία σχολικών μονάδων σε απομακρυσμένες περιοχές με την κατάθεση ψυχής των συναδέλφων λειτουργεί υπέρ του κοινωνικού συνόλου.
Γι αυτό, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στη  διευθύντρια του ΕΠΑΛ Φραγκίστας :
·         Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η καθαίρεσή της και να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον της.
·         Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει εδώ και τώρα τη συγκεκριμένη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.
·         Ζητούμε την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων της επαρχίας, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου