Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

   Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 5959 / 26 – 5 – 2017 έγγραφο της ΔΔΕ Πέλλας, με θέμα τον  ορισμό των «υπεραριθμιών» και το «πλεονάζον» προσωπικό στα σχολεία, ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ (180)!! συνάδελφοι και συναδέλφισσές μας κρίθηκαν ως «υπεράριθμοι» και «πλεονάζοντες». Με το θέμα αυτό κλήθηκαν από το Υπουργείο να συνεδριάσουν όλες οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

   Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνητικές αποφάσεις από τις οποίες προέρχεται και η απόφαση του ΠΥΣΔΕ Πέλλας για τους «υπεράριθμους», είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων – αναδιαρθρώσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των μνημονιακών δεσμεύσεων και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής. Αποφάσεις με τις οποίες στα σχολεία μειώθηκαν ώρες διδασκαλίας, καταργήθηκαν μαθήματα, υπονομεύθηκαν δομές, υποβαθμίστηκε η ειδική αγωγή.
   Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκουν να συγκαλύψουν τα πραγματικά κενά, να βγάλουν χιλιάδες υπεράριθμους, παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και να μετακινήσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός και εκτός ΠΥΣΔΕ για να καλύψουν όπως-όπως τα κενά από τη χρόνια αδιοριστία που και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
   Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και πρέπει να δοθεί μάχη για να μην εφαρμοστούν αυτές οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις. Ειδικά σε μια περίοδο που χτυπιούνται τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, που συνεχίζεται η εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, τέτοιες προσπάθειες από τη Διοίκηση και την Κυβέρνηση θα βρουν απέναντι τους εκπαιδευτικούς.

για το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

Πριβαρτιτσάνης Πέτρος                                               Τραπεζανίδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου