Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Γερμανικά ΜΜΕ | Θέμα χρόνου η παραίτηση Τσακαλώτου – Ξανά εκλογές;

Γερμανικά ΜΜΕ | Θέμα χρόνου η παραίτηση Τσακαλώτου – Ξανά εκλογές;«Καμία μεταρρύθμιση, κανένα ευρώ: Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι, για μία ακόμη φορά, η ελληνική κρίση λαμβάνει δραματική τροπή.
Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου η παραίτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα.
Μόνο ο χρόνος για την παραίτησή του δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, όπως αναφέρει η εφημερίδα “BILD” επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Καθώς ο χρόνος στενεύει και τα ταμεία της χώρας είναι μείον, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει
δώσει εντολή να μεταφερθούν τα αποθεματικά των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στο Δημόσιο, υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.
Die Welt
Ο Τσίπρας ζητά έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ μετά την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να αναβάλουν το Eurogroup λόγω της επικείμενης αποτυχίας για συμφωνία: καμία πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις , γράφει η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” επισημαίνοντας ότι, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ετοιμάζεται να παραιτηθεί.
Ο χρόνος τρέχει… σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος επανειλημμένα έχει τονίσει ότι η χώρα αν δεν λάβει φρέσκο χρήμα από το τρίτο πακέτο βοήθειας στις αρχές Μαΐου θα πτωχεύσει πτώχευση.
Το ίδιο δημοσίευμα διερωτάται αν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παίξει εκ νέου το χαρτί των εκλογών.
«Όμως, δεν θα υπήρξε πολιτικό όφελος για τον Τσίπρα. Στην ελληνική βουλή των 300 εδρών, η κυβέρνηση έχει ισχνή πλειοψηφία (153 βουλευτές). Η κρίσιμη ψηφοφορία για τον Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Πολλοί βουλευτές θα μπορούσαν να μην εγκρίνουν τα μέτρα. Πολλοί απ΄αυτούς μάλιστα φοβούνται να αντικρίσουν τους ψηφοφόρους τους την Κυριακή που είναι το Πάσχα των Ελλήνων. Κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε και πάλι να κάνει ελιγμούς και να προκηρύξει νέες εκλογές. Αν χάσει ο Τσίπρας , θα είναι οι Συντηρητικοί που θα βάλουν στο δικό τους πρόγραμμα τη βαριά λιτότητα σε δράση. Τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν , μέχρι στιγμής, καμία θέληση να βοηθήσουν τον Τσίπρα με τις ψήφους των βουλευτών τους… Τα συνδικάτα ζητούν ήδη για “εξέγερση κατά της λιτότητας», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.
Spiegel
Οι συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας απέτυχαν προσωρινά, γράφει το γερμανικό περιοδικό “Spiegel” σχολιάζοντας την αναβολή του αυριανού Eurogroup.
O Tσίπρας ζητά μία έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε μετά την χθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλής του Eurogroup , Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το ελληνικό θέμα επειδή χρειάστηκε περισσότερος χρόνος”.
Το γερμανικό περιοδικό “Spiegel” σχολιάζει επίσης ότι η κυβέρνηση των Αθηνών είναι οργισμένη με το ΔΝΤ.
Ο διεθνής οργανισμός έχει ξεκαθαρίσει πως θα συμμετέχει στην χρηματοδότηση του τρίτου πακέτου βοήθειας μόνο αν κρίνει ότι το χρέος των Ελλήνων θα είναι σε βιώσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου