Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!



ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!

     Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ  χαιρετίζει  τους  δίκαιους και δυναμικούς αγώνες  της εκπαιδευτικής κοινότητας, ιδιαίτερα δε, των αναπληρωτών συναδέλφων μας,  οι οποίοι ανάγκασαν τον Υπουργό Παιδείας κ.Φίλη να τραπεί σε άτακτη υποχώρηση και, μέσα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,, να ανακοινώσει σήμερα, Μ. Τρίτη 26 Απριλίου, ότι αποσύρεται  από το νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα, η διάταξη για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης των
αναπληρωτών το επόμενο σχολικό έτος.
      Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι, η απόφαση Φίλη που καταργεί με ένα νόμο κι ένα άρθρο τα Ε.Α.Ε.Π., ήταν θέση συγκεκριμένων παρατάξεων – δυστυχώς, και του Συλλόγου μας-. Τι θα πουν, άραγε, του χρόνου, στους άνεργους συναδέλφους μας; Σε κάθε 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο  χάνονται 5 ώρες την εβδομάδα ανά τμήμα. Τουλάχιστον δύο (2) συνάδελφοι  ΠΕ 70 σε κάθε σχολείο θα είναι υπεράριθμοι. Για αναπληρωτές, ούτε λόγος. Σε συνδυασμό με τη ρύθμιση για τα Νηπιαγωγεία, θα έχουμε, πανελλαδικά, 4.000 λιγότερους αναπληρωτές.
      Μπροστά στη συντονισμένη και  μαζική αντίδραση του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου της χώρας, με «σημαιοφόρους» τους αναπληρωτές, ενάντια σε αντιεκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» και αναξιοκρατικές, άδικες και παράλογες διατάξεις, η συνέχιση των δυναμικών κινητοποιήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας απότελεί μονόδρομο για  την πραγματοποίηση μαζικών μονίμων διορισμών και την κατάργηση άπαξ δια παντός της παγκόσμιας made in Greece  -εκάστοτε- κυβερνητικής «πατέντας» που ακούει στο όνομα…. «αναπληρωτής εκπαιδευτικός»!!! Ως παράταξη δε, θα εμμείνουμε στο δίκαιο αίτημά μας στη Δ.Ο.Ε, το οποίο, ήδη, έχουμε επίσημα αποστείλει  από τον Μάρτη του 2015,  να διεκδικήσει με κάθε δυνατό τρόπο την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για τη μονιμοποίηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με 36 μήνες προϋπηρεσία).

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΎΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ…


                                                                                                              Πύργος, 26 Απριλίου 2016

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου
Αθανάσιος Κατσίμπελης
Αιρετός αντιπρόσωπος της παράταξης στη Γ. Σ. της Δ.Ο.Ε.
Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος
Αιρετό μέλος  της παράταξης
στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου