Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Αλ. Τσίπρα σε παραίτηση

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Αλ. Τσίπρα σε παραίτησηΜε τσίρκο παρομοίασε χθες την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, καλώντας για ακόμη μία φορά τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί μαζί με το υπουργικό του συμβούλιο «μήπως και αποφύγουμε τον γκρεμό στον οποίο οδηγούν τη χώρα».
Αφορμή στάθηκε η επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, των Ανδ. Ξάνθου και Π. Πολάκη όχι μόνον να «επιμεληθούν» εκείνοι τον διορισμό των ιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά να αξιώσουν την παραίτηση σύσσωμης της ηγεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο εκ του νόμου έχει αυτήν την ευθύνη. «Επιδιώκουν να καταργήσουν κάθε έννοια ευνομίας και
κάθε θεσμική διαδικασία για να εγκαθιδρύσουν ένα βαθύ κομματικό κράτος όπου όλοι θα υπακούουν τυφλά στις εντολές τους», κατήγγειλε η αρμόδια τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.  Εξέφρασε δε την απορία της για το «αν υπάρχει εισαγγελέας στη χώρα», υπονοώντας ότι η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει για να ελέγξει την έκνομη επιλογή του κ. Πολάκη να πάρει μόνος του τους φακέλους των υποψηφίων προς διορισμό στις ΜΕΘ και να «διορθώσει» τα λάθη που κατά την άποψή του εντοπίστηκαν στις αξιολογήσεις που είχε κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Χαρακτηρίζοντας «πολλά βαρύ» τον κ. Πολάκη, η κ. Χριστοφιλοπούλου «υπενθύμισε» επίσης ότι «ήδη πριν από την τελευταία εξέλιξη, τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά» για τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και επικαλέστηκε την επιστολή Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως μια ακόμη απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «κόπτονται μόνο για τους κομματικούς τους φίλους, αντί να μεριμνήσουν έγκαιρα ώστε να λειτουργήσουν πλήρως οι ΜΕΘ». «Παρακολουθούμε μια κυβέρνηση-τσίρκο, όπου ο καθένας παρεμβαίνει και εκτελεί το δικό του νούμερο, με τον πρωθυπουργό να έχει ρόλο σιωπηλού θεατή», κατέληξε η πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου