Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΙΟΥ: Καθυστερημένη έναρξη – κοροϊδία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.



Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΙΟΥ
                      
 ΧΙΟΣ : 28/03/2016
ΕΝΩΣΗ   ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ  ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΙΟΥ
ΑΡ. ΠΡΩΤ. :  8
 ΜΙΧΑΛΩΝ - ΤΚ 82100 – ΧΙΟΣ
  
Δικτυακός Τόπος :   www.elmechiou.gr
Προς :  ΜΕΛΗ ΔΣ ΕΛΜΕ
Email :  elme.xiou@gmail.com
                                                  ΣΧΟΛΕΙΑ       
Τηλέφωνο & Φαξ : 22710-27951
             
Τηλ. Επικοινωνίας : 6972228114
  

   


Θέμα :  Καθυστερημένη έναρξη – κοροϊδία
της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου, ομόφωνα, καταγγέλλει την μόλις ένα μήνα πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς έναρξη του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) για τα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Σχέδιο,
Μουσική και Γυμναστική για υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ). Στις 22 Μαρτίου θυμήθηκε το υπουργείο Παιδείας να αποστείλει εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με την οποία καλεί τους μαθητές της Γ' Λυκείου να κάνουν αίτηση για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, με βάση τους βαθμούς επίδοσής τους στο Α' τετράμηνο.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόγραμμα θα λειτουργήσει με εκπαιδευτικούς που ήδη υπηρετούν στην Εκπαίδευση, ενώ την ευθύνη για την οργάνωση και την υλοποίησή τους θα έχουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ως ΕΛΜΕ Χίου, θεωρούμε, ότι η έναρξη του προγράμματος τώρα πια καταλήγει να μοιάζει κοροϊδία, μιας και το πρόγραμμα θα λειτουργήσει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Συνεπώς, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να καλυφθούν τα κενά και να προετοιμαστούν οι μαθητές για το σύνολο της ύλης που καλούνται να διαχειριστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις, που θα διεξαχθούν το Μάϊο.
Αναρωτιόμαστε, τέλος, για το αν το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί πραγματικά να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, και ιδίως σήμερα που η ελληνική κοινωνία πλήττεται ανηλεώς από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής των μνημονίων.


                                 Για το Δ.Σ
           
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας
   Σταυρινούδης Σταύρος                          Νικήτας Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου