Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Προτάσεις Σχολικών Συμβούλων και Εκπαιδευτικών για τη συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων έτους 2016



         Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Προϊσταμένους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης τους Διευθυντές Δ.Ε. και τους Σχολικούς Συμβούλους Δ.Ε. να προτείνουν εγγράφως μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης:
α) σχολικούς συμβούλους
β) εκπαιδευτικούς Δ.Ε.
για κάθε ένα από τα αντίστοιχα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα προκειμένου εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για τον ορισμό των τακτικών και έκτακτων μελών (εισηγητών) της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Β’) (Παλαιό σύστημα) και Γενικών Λυκείων (Νέο
Σύστημα), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (παρ. 5 και 6 του άρθρου 42 του Ν. 4351/2015, ΦΕΚ 164-Α’ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 13 του Π.Δ. 60/2006, ΦΕΚ 65-Α’). Επίσης θα πρέπει να γίνει πρόταση και για σχολικούς συμβούλους κλάδων ΠΕ5, ΠΕ6, ΠΕ7, ΠΕ8, ΠΕ12.2 και ΠΕ16 για τις εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων, προκειμένου να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για τη συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις της με αριθμ. πρωτ. Φ253/128314/Β6 (ΦΕΚ 1538-Β’/10-12-2002) Υπουργικής Απόφασης.
Οι προτεινόμενοι σχολικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να έχουν σύζυγο ή κώλυμα συγγένειας εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και τρίτου βαθμού με υποψήφιο που μετέχει στις παραπάνω Πανελλαδικές Εξετάσεις. Επίσης δεν μπορεί να συμμετέχει στην Επιτροπή όποιος προετοιμάζει εκτός σχολικού προγράμματος υποψηφίους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ή συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα στον οποίο προετοιμάζονται υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς επίσης και όποιος είναι συγγραφέας εξωσχολικού βοηθήματος το οποίο είναι συναφές με το εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Για το λόγο αυτό όσοι προταθούν πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν την αντίστοιχη Υπεύθυνη Δήλωση, όπως το συνοδευτικό υπόδειγμα, η οποία θα επισυναφθεί στις προτάσεις.
Οι προτεινόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν βαθμό τουλάχιστον Δ’ και να έχουν διδακτική εμπειρία στο οικείο μάθημα για ένα (1) τουλάχιστον έτος κατά την τελευταία διετία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6, του άρθρου 42, του Ν. 4351/2015.
ΚΟΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας
Μαθηματικά Γενικής Παιδείας
Ιστορία Γενικής Παιδείας
Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών
Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών
Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης και Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας επιλογής και Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
Βιολογία Γενικής Παιδείας
Λατινικά Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών
Φυσική Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών
Χημεία Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής


Βιολογία Γενικής Παιδείας
Φυσική Γενικής Παιδείας
Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης
Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης
Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να συμπληρώσουν αποκλειστικά τους αντίστοιχους συνημμένους Πίνακες αναγράφοντας υποχρεωτικά όλα τα ζητούμενα στοιχεία ποιό/ά σχολικό/ά έτος/η έχουν διδάξει το μάθημα κατά την τελευταία διετία, καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των προτεινόμενων και να τους αποστείλουν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι τις 4-4-2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση dremetsika@minedu.gov.gr. Επίσης θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς στην υπηρεσία μας (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων – Τμήμα Α’, Ανδρέα Παπανδρέου 37, ΤΚ 15180, Μαρούσι) οι πρωτότυπες υπογεγραμμένες Υπεύθυνες Δηλώσεις των προτεινόμενων.     
            Επισημαίνεται ότι οι προτάσεις θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε διατυπωμένες ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Οι Διευθυντές Δ.Ε. αφού ελέγξουν ενδελεχώς τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τους προτεινόμενους εισηγητές, διαβιβάζουν τους Πίνακες στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι, αφού προβούν στον τελικό έλεγχο, αποστέλλουν τους Πίνακες στην Γενική Γραμματεία Παιδείας και Θρησκευμάτων - Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων, Τμήμα Α’.

                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ
Συνημμένα:
1) Πίνακες 1, 2, 3
2) Υποδείγματα δύο (2) Υπεύθυνων Δηλώσεων
Εσωτερική Διανομή:
1) Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 2) Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 3) Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 4) Αυτοτελές Τμήμα Στελεχών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – ΚΥΣΔΕ, 5) Πρόεδρο Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων, 6) Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων/Τμήμα Α’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου