Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Καμία σκέψη για κατάργηση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

Συνάντησή με την Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης είχε ο Γιάννης Μανιάτης, και μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν και αυτό του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου για το οποίο η υπουργός διεμήνυσε πως δεν υπάρχει απολύτως καμία σκέψη στο Υπουργείο Παιδείας για κατάργηση του.
Αντίθετα συμφωνήθηκε ότι η πετυχημένη λειτουργία του Τμήματος όλα αυτά τα χρόνια, συνάδει
απόλυτα τόσο με το Ναύπλιο και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πολιτιστική μορφολογία και ιστορία του, όσο και με τον γειτνιάζοντα αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου.
Άλλωστε, τόσο η επιστημονική καταξίωση του Τμήματος, όσο και η στενή του σχέση με τα πολιτιστικά δρώμενα των τοπικών κοινωνιών, συνιστούν θετικούς παράγοντες για τη συνέχιση και ενίσχυσή της λειτουργίας του.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να κατατεθεί άμεσα επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Νίκο Φίλη προκειμένου από του βήματος της Βουλής να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Η ερώτηση αυτή ήδη υποβλήθηκε, προκειμένου να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί πως ήδη για το ίδιο θέμα έχουν υποβληθεί ανάλογες ερωτήσεις και από τον Γιάννη Ανδριανό, χωρίς ωστόσο να έχει πάρει ακόμα απάντηση.
http://anagnostis.org
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου